fbpx

Bananenbrood bakken doe je lekker zelf

Bananenbrood bakken
Ik ben sinds kort verslaafd aan bananenbrood. Ja, ik geef het toe, maar het is wel zo lekker! Mijn recept is ook heel makkelijk, dus dat deel ik graag met je.
Bananenbrood bakken
Ik voelde me een beetje dom toen mijn buurvrouw laatst zei dat ze iedere week met de overgebleven bananen ook zo’n lekker gezond brood bakt. “Doe jij dat nooit?!” Ze kon de verbazing op haar gezicht niet verbergen. En ik moest toegeven dat ik het zelfs nog nooit had uitgeprobeerd. Laat staan geproefd.

Proberen kan geen kwaad

Nodig tijd dus om een schort aan te trekken en het gewoon maar eens te doen. Wat kan er misgaan? Nou, ik ben erachter gekomen: helemaal niets 🙂 Het is zo eenvoudig dat zelfs ik het kan! En lekker!!! Ik ben om. Ik ben verslaafd aan bananenbrood. Dus in huizen Marja is het niet meer tegen heug en meug proberen alle bananen op te eten voordat ze weggegooid moeten worden. Ik bewaar vanaf nu stiekem iedere week drie bananen zodat ik een bananenbrood kan bakken. Het is zo simpel.

Bananenbrood bakken

En als ik zeg simpel, dan weet je dat het simpel is! Ik hou er namelijk helemaal niet van om mijn leven onnodig ingewikkeld te maken. Ik heb het nu meerdere keren geprobeerd en dit recept is top. Laten we maar direct beginnen!

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakingsoda (tegenwoordig zelfs bij Albert Heijn te krijgen!)
  • snufje zout
  • 115 gram roomboter
  • 115 gram bruine suiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 500 gram geprakte overrijpe bananen

Bereiding

Begin met de oven voorverwarmen op 180 graden celsius. Pak een broodbakblik van 23×13 centimeter en vet deze in. Meng nu de bloem, de bakingsoda en het snufje zout in een grote kom. Meng in een aparte kom de boter en de bruine suiker. Roer de eieren en geprakte bananen er goed doorheen. Doe dit bananenmengsel bij de bloem en roer nogmaals goed door. Giet dit mengsel vervolgens in de cakevorm. Ongeveer 60 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de cake klaar is. Als de prikker schoon uit het midden van de cake komt weet je dat het goed is. Ten slotte laat je de cake 10 minuten afkoelen voor je deze uit de vorm haalt. Laat ‘m verder op een rooster afkoelen en geniet![/vc_column_text][vc_column_text]

Meer handige tips?

Wil je meer handige tips en tricks voor het huishouden? Bekijk dan mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Schoonmaak hacks panbodem schoonmaken

Schoonmaak hacks: panbodem schoonmaken met tomatenketchup

De panbodem schoonmaken, hoe doe je dat? Ik test twee veel bekeken YouTube methoden: baking soda én tomatenketchup. Ik ben benieuwd! Het klinkt namelijk redelijk onmogelijk. Maar je komt er pas achter als je het uitprobeert.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Een bewogen jaar, een nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het is eindelijk 2021 en hopelijk wordt het een goed jaar. Voor mij was het een jaar van aanpassen en aanvaarden.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.