Schoonmaken met koffie

Schoonmaken met koffie
Schoonmaken met koffie, doe jij het al? Veel mensen weten het niet maar de koffiedik die we normaal weggooien is ideaal voor sommige klusjes.
Schoonmaken met koffie
Koffiedik is het overblijfsel van de koffie nadat je een lekker bakkie koffie hebt gezet. Mensen met een filter koffiezetapparaat kennen het maar al te goed: een nat filter vol koffiedik. Misschien haal je je neus ervoor op, maar dit overblijfsel is ideaal voor in de ijskast of de afvoer in de keuken.

Schoonmaken met koffie in de keuken

Misschien heb je me net, bij het lezen van bovenstaand advies, volledig voor gek verklaard. Maar mijn moeder deed het al. Koffie werd nooit zomaar in de afvalbak gegooid bij ons thuis. Het ging regelrecht de afvoer in. Koffiedik is namelijk ideaal om je afvoer lekker schoon te houden. Iedere dag het koffiedik wegspoelen door de afvoer zorgt ervoor dat eventuele vetophopingen geen kans krijgen. Filterkoffie wordt grof gemalen en mij is altijd uitgelegd dat de koffiedeeltjes daardoor een schurende werking hebben op het vet. Misschien is er nog een chemische uitleg mogelijk, maar die kan ik je niet vertellen. Wat ik wel weet is dat het werkt!

Koffie in de koelkast

Als koffiedik in de afvoer al gek in de oren klonk, dan is koffiedik in de koelkast misschien nog vreemder. De koelkast kan makkelijk nare geurtjes voortbrengen. Fruit dat te lang heeft gelegen, zure melk, bedorven vlees. Noem maar op, we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Iedereen weet dat een geurtje in de koelkast moeilijk verdwijnt. Een bakje met koffiedik is dan de oplossing. Zet wat van de overgebleven koffie in de koelkast en je zult zien (of vooral ruiken) de geur is binnen 24 uur verdwenen. Natuurlijk wel eerst de bron van de geur verwijderen, anders wordt het ‘dweilen met de kraan open’!

Meer toepassingen

Er zijn nog tal van toepassingen te verzinnen voor koffie. Zo kan koffiedik ook zorgen dat de geur van knoflook uit je handen verdwijnt. Knoflook heeft een heel hardnekkige geur. Even je handen wassen met wat koffiedik zorgt ervoor dat deze geur direct verdwijnt. Ook is koffiedik ideaal voor planten. Voeg de koffiedik toe aan de potgrond. Het is ideale voeding. Zo schijnt het voor het verbouwen van paddenstoelen ook perfect te zijn. Maar eerlijk gezegd heb ik daar niets aan aangezien ik geen paddenstoelen in mijn tuin heb staan. Weet je nog een toepassing? Ik ben benieuwd of jullie ook schoonmaken met koffie. Laat hieronder een bericht achter of deel je tips via mijn Facebookpagina.
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen? Lees dit eerst!

Kunstgras, je houdt ervan of je haat het. Maar het heeft wel verdomd veel voordelen als je geen tijd hebt voor al dat onderhoud.

CV problemen verhelpen

Problemen met de CV verhelpen

Hoe verhelp je de meest voorkomende problemen met je CV, zonder dat je daar meteen iemand voor hoeft te bellen? Ik heb een paar tips.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.