Schoonmaken met koffie

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie!

6
1954
Schoonmaken met koffie

Schoonmaken met koffie, is dat überhaupt mogelijk? JA! Koffie is een perfect ‘schoonmaakmiddel’ in sommige situaties. Dus niet meer je koffiedik weggooien, maar bewaren. 

Koffiedik is het overblijfsel van de koffie nadat je een lekker bakkie koffie hebt gezet. Mensen met een filter koffiezetapparaat kennen het maar al te goed: een nat filter vol koffiedik. Misschien haal je je neus ervoor op, maar dit overblijfsel is ideaal voor in de ijskast of de afvoer in de keuken.

Schoonmaken met koffie in de keuken

Misschien heb je me net, bij het lezen van bovenstaand advies, volledig voor gek verklaard. Maar mijn moeder deed het al. Koffie werd nooit zomaar in de afvalbak gegooid bij ons thuis. Het ging regelrecht de afvoer in. Koffiedik is namelijk ideaal om je afvoer lekker schoon te houden. Iedere dag het koffiedik wegspoelen door de afvoer zorgt ervoor dat eventuele vetophopingen geen kans krijgen. Filterkoffie wordt grof gemalen en mij is altijd uitgelegd dat de koffiedeeltjes daardoor een schurende werking hebben op het vet. Misschien is er nog een chemische uitleg mogelijk, maar die kan ik je niet vertellen. Wat ik wel weet is dat het werkt!

Ontvang ook mijn nieuwsbrief!

Heb je je al ingeschreven voor mijn maandelijkse nieuwsbrief? Als lid van mijn schoonmaakbrigade ontvang je als eerste handige tips en adviezen voor een heerlijk schoon én fris huis.

Klik hier en schrijf je in!

Koffie in de koelkast

Als koffiedik in de afvoer al gek in de oren klonk, dan is koffiedik in de koelkast misschien nog vreemder. De koelkast kan makkelijk nare geurtjes voortbrengen. Fruit dat te lang heeft gelegen, zure melk, bedorven vlees. Noem maar op, we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Iedereen weet dat een geurtje in de koelkast moeilijk verdwijnt. Een bakje met koffiedik is dan de oplossing. Zet wat van de overgebleven koffie in de koelkast en je zult zien (of vooral ruiken) de geur is binnen 24 uur verdwenen. Natuurlijk wel eerst de bron van de geur verwijderen, anders wordt het ‘dweilen met de kraan open’!

Meer toepassingen

Er zijn nog tal van toepassingen te verzinnen voor koffie. Zo kan koffiedik ook zorgen dat de geur van knoflook uit je handen verdwijnt. Knoflook heeft een heel hardnekkige geur. Even je handen wassen met wat koffiedik zorgt ervoor dat deze geur direct verdwijnt. Ook is koffiedik ideaal voor planten. Voeg de koffiedik toe aan de potgrond. Het is ideale voeding. Zo schijnt het voor het verbouwen van paddenstoelen ook perfect te zijn. Maar eerlijk gezegd heb ik daar niets aan aangezien ik geen paddenstoelen in mijn tuin heb staan. Weet je nog een toepassing? Ik ben benieuwd of jullie ook schoonmaken met koffie. Laat hieronder een bericht achter of deel je tips via mijn Facebookpagina.

6 REACTIES

  1. Hallo …ik gooi het in de modder van men tuin….. tegen katten die piepen..
    Want ze vinden.koffieprut niet lekker aan hun poten ….het werkt…..as het niet teveel regent…..haha…mvg.Tineke

    • Dag Tineke,

      Die heb ik inderdaad vaker gehoord! Je bent duidelijk een honden liefhebber dus? 😉 Dank voor het delen én je plantjes worden er overigens ook direct heel blij van! Twee vliegen in één klap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here