Leer en suède schoonmaken, hoe doe je dat?

Leer schoonmaken suede schoonmaken
Leer of suède schoonmaken, hoe doe je dat het beste? Die vraag krijg ik regelmatig van jullie, maar het antwoord is niet zo makkelijk.

Via mijn Facebook pagina krijg ik regelmatig de vraag: ‘Hoe maak ik mijn leren bank schoon? Of hoe krijg ik een vlek uit mijn suède leren schoenen? Maar het antwoord is niet zo makkelijk gegeven als de meesten van jullie hopen.

Leer is er namelijk in vele soorten en maten. Bewerkt leer, suède, wit, oranje, rood, noem maar op! Nu, is het natuurlijk lastig om ze allemaal te behandelen, dus dat ga ik ook niet doen. Vandaar dat ik toch probeer om een soort algemeen geldend antwoord te geven, waar je hopelijk wat aan hebt!

Voordat je begint

Belangrijk is het om niet als een razende te beginnen. Hiermee kun je de vlekken in je leren schoen of bank alleen maar erger maken. Dat is niet wat we willen. Wat je ook doet, probeer het eerst uit op een klein onopvallend stukje, voordat je de hele vlek gaat behandelen. Zo kun je zien of het werkt, zonder dat het leer wordt aangetast. Ben je tevreden met het resultaat, dan weet je zeker dat je de rest ook kunt behandelen.

Sopje van groene zeep

Wat meestal goed werkt is een sopje van groene zeep. Agressieve middeltjes moet je te allen tijden voorkomen. Groene zeep is daarom super. Maak een sopje van lauw warm water en wat groene zeep én gebruik een schone zachte doek die je erin doopt. Gebruik nooit, maar dan ook echt NOOIT te veel water op het leer. Dan veroorzaak je namelijk een nieuwe vlek, namelijk een watervlek, die je er niet meer uitkrijgt. Doe het dus voorzichtig met een vochtig doekje. Ga niet wrijven, maar dep van buiten naar binnen. Zo houdt je de vlek ‘klein’ op de plek waar die zit en voorkom je dat de vlek groter wordt. Laat de plek nu opdrogen. Je kunt het later inspuiten met een beschermende spray.

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Suède behandelen

Suède schoonmaken doe je eigenlijk op dezelfde wijze als gewoon leer. Probeer het ook weer op een klein onopvallend plekje, voordat je verder gaat. Hou er rekening mee dat suède nog kwetsbaarder is dat gewoon leer. Maar wel mooi!

Gebruik nadat het is opgedroogd een speciaal borsteltje voor suède op het leer weer mooi egaal te krijgen. Vooral suède houd je mooi door het in te spuiten en te beschermen tegen vuiligheid. Probeer het ook écht te onderhouden. Dus als ik na een lange dag thuis kom, is het eerste wat ik doe: mijn suède leren schoenen kort behandelen en inspuiten, dan blijven ze ook echt mooi. Het is een heel kleine moeite, maar het resultaat is zichtbaar: je schoenen blijven veel langer goed!

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. En heb je een vraag of opmerking? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Groene zeep
👉 Vlekkenspray voor leer

Deel dit artikel:

Advertentie

Wat anderen nu lezen

Scroll naar boven
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren. Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.