Magnetron schoonmaken met citroen

Wat is de beste manier om je magnetron schoon te maken? Gewoon een schijfje citroen! Je zult zien, dit doet wonderen bij het schoonmaken.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Citroen is een super sopper. Daarom gebruik ik het regelmatig tijdens de schoonmaak. Vuiligheid verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra ze in aanraking komt met een citroentje. En het ruikt ook zo lekker! Ik heb al eerder een keer gesproken over het schoonmaken van de oven en toen heb ik het ook over de magnetron gehad. Maar heel mensen vroegen me om toch een keer apart de magnetron te laten zien. Dus bij deze!

Magnetron schoonmaken

Ik gebruik toch best vaak de magnetron. Het is makkelijk, snel en ideaal om de restjes van de vorige dag even op te warmen. Kijk dat scheelt ook weer geld, niets mis met twee dagen hetzelfde eten.

Maar door die explosieve warmte aan de binnenkant kan het eten, of dat wat je aan het opwarmen bent, flink spetteren. Aan het einde van de rit zit je hele magnetron onder de vuiligheid. Maak je het niet schoon dan koekt het lekker aan en voor je het weet heb je een vieze magnetron waar je flink op moet boenen om het schoon te krijgen.

Citroen is het wondermiddel!

Maar daar is de citroen. Ik ben absoluut een fan van dit super gezonde stukje fruit. Het is een al oude oplossing om al die vervelende aanslag met een veeg weg te krijgen. Echt waar! Het is een citrusvrucht met een hoge zuurgraad en daar houdt die aanslag niet van. Dus zit je met hardnekkige vuiligheid in je magnetron, snijdt dan maar alvast een citroen in tweeën, want voor het schoonmaken van je magnetron is er geen beter middel te bedenken. Ik zal je uitleggen hoe je dat doet.

Lees ook

Oven schoonmaken magnetron schoonmaken

Citroen als krachtpatser

Je magnetron is flink vervuild, tijd om het grondig schoon te maken. Ik vul een kommetje of bakje voor de helft met kokend water. Zorg dat het niet een té klein bakje is want je wil niet dat het water snel droog kookt. In het water doe ik nu het sap van een citroen. Je kunt ook twee of drie schijfjes citroen toevoegen. Wat je wil. Door de warmte zal het sap snel uit de citroen komen en vermengen met het water. 

Als je geen citroen in huis hebt kun je ook een andere citrusvrucht gebruiken, zoals een limoen. En heb je echt helemaal geen fruit in huis, maar wel een flesje geconcentreerd citroensap, dan kun je dat prima gebruiken. 

Met één veeg is het vuil weg

Zet het bakje nu in de magnetron en zet het apparaat op vol vermogen aan. Laat de magnetron zo’n 4 minuten aanstaan. Het water met het citroensap begint nu te verdampen, waardoor het apparaat zich vult met heerlijk ruikende citroendamp. Het is een soort sauna geworden. Al dat vocht is nu hard aan het werk om de aangekoekte vuiligheid los te weken. En na 4 minuten kun je met een keukenpapiertje, of een schoon zacht doekje zo alle vuiligheid wegnemen.

Vergeet ook niet de draaischijf van je magnetron schoon te maken. Deze kun je makkelijk uit het apparaat nemen en onder de lopende kraan schoonmaken. Mocht je daar wat extra soppower voor willen gebruiken, dan kun je er nog wat afwasmiddel bij doen. En neem daarna ook direct de buitenkant van je magnetron mee tijdens het schoonmaken. Die wil uiteindelijk ook stralend van geluk weer verder z’n werk doen!

Handige bewaartip

Nu zul je zeggen: “Als je bij het opwarmen de maaltijden of ingrediënten goed afdekt voorkom je een hoop ellende”. En inderdaad: voorkomen is altijd beter dan genezen! Maar ja, dat doen we niet allemaal even netjes en gedisciplineerd. Geeft helemaal niets. Je magnetron is nu schoon, dus wil je dat ook zoveel mogelijk zo houden dan heb ik nog een tip.

Ik gebruik altijd super handige magnetron bakjes om het eten in te doen dat ik wil opwarmen. Je kunt je restjes of ingrediënten hier makkelijk in bewaren en zodra je het wil opwarmen verplaats je het bakje van je koelkast naar je magnetron. Afgedekt en wel. Hupsakee, magnetron aan, eten opwarmen, zonder dat het gaat spetteren. De bakjes kun je vervolgens afwassen of in je vaatwasser schoonmaken. En gewoon weer hergebruiken. 

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. En heb je een vraag of opmerking? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Magnetron bakjes met deksel: https://bit.ly/magnetron-bakjes
👉 Magnetron: https://bit.ly/siemens-magnetron

Bekijk hier mijn tip!

Video afspelen