Tips voor gezonde lucht in huis

Gezonde lucht in huis
Gezonde lucht in huis is belangrijker dan je denkt. Het beïnvloedt je slaap, je energieniveau, het zorgt zelfs voor hoofdpijnen. Maar hoe zorg je voor voldoende lekkere, gezonde lucht in huis? Ik heb een paar makkelijke tips!

Iedereen weet het natuurlijk wel, frisse gezonde lucht in huis is hartstikke belangrijk. Ik heb het er ook al vaker over gehad. Je huis luchten is net zo belangrijk als dat eerste kopje koffie in de ochtend 😉 het is essentieel!

Toch weten we vaak niet hoe gezond de lucht in ons huis is. Is het té vochtig? Of is het juist té droog? Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn is het echt heel belangrijk dat we dit goed in de gaten houden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat de lucht in huis jou gezond houdt en niet ziek maakt?

Tip 1: Luchten

Tja, ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Lekkere frisse lucht van buiten is hartstikke gezond én natuurlijk lekker goedkoop! Gewoon je ramen 5 of 10 minuten tegen elkaar openzetten ’s ochtends. Het maakt echt een groot verschil. Bij mij thuis is dat dus ook het eerste wat er gebeurt zodra ik opsta. Ramen open, onder de douche springen, je opmaken, aankleden en hupsakee weer dicht die ramen. Terwijl jij je hebt klaargemaakt voor de dag is het huis gevuld met frisse lucht. Heerlijk!

Tip 2: Luchtreiniger

Maar goed, misschien woon je wel in een appartement waar ramen en deuren moeilijk open kunnen, of heb je net als ik last van je luchtwegen. Daarvoor heb ik vorig jaar een luchtreiniger gekocht. Een apparaat dat mij helpt om de lucht in huis te filteren, te reguleren én om de vochtigheid op een gezond niveau te houden. Ik kan je inmiddels uit ervaring vertellen dat het de beste investering is geweest die ik vorig jaar heb gedaan.

Omdat ik last heb van mijn luchtwegen heb ik dit apparaat vooral in mijn slaapkamer staan. En sinds ik het tijdens mijn slaap aan heb staan, slaap ik aan een stuk door. Het is echt heerlijk! Er zijn tal van varianten, goedkoop, duur, noem maar op. Ik heb wat research gedaan en deze van Homedics is heel goed en toch betaalbaar. Zelf heb ik die van Dyson, maar die is duurder.

Lees ook

Tip 3: Luchtreinigende planten

Onze moeders zeiden het altijd al: planten zijn gezond. Nou, dat is echt zo! Een goede kamerplant geeft ook zuurstof. Er zijn zelfs planten die specifiek de lucht kunnen reinigen. Ik weet niet zoveel van planten, maar een gerichte Google search doet wonderen. Groen is bovendien ook heel rustgevend, dus je slaat twee vliegen in één klap. Een mooie kamerplant voor gezonde lucht in huis, wat wil een mens nog meer!

Tip 4: Hygrometer

Daar is de hygrometer weer. Mensen die mij goed kennen weten dat in mijn huis tal van hygrometers staan. Waarom? Ze meten de luchtvochtigheid in huis en kunnen je precies vertellen hoe gezond óf ongezond je lucht is. Is het te vochtig dan kun je actie ondernemen. Is het te droog natuurlijk ook. Belangrijkste is dat je weet hoe het ervoor staat in huis. Dan weet je namelijk ook waarom je bijvoorbeeld die hoofdpijn hebt of die droge keel. En voor de investering hoef je het niet te laten. Een goede hygrometer heb je al voor minder dan 15 euro.

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk hier mijn tips!

deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen? Lees dit eerst!

Kunstgras, je houdt ervan of je haat het. Maar het heeft wel verdomd veel voordelen als je geen tijd hebt voor al dat onderhoud.

CV problemen verhelpen

Problemen met de CV verhelpen

Hoe verhelp je de meest voorkomende problemen met je CV, zonder dat je daar meteen iemand voor hoeft te bellen? Ik heb een paar tips.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.