Het huis afstoffen met een paar oude sokken

Het huis afstoffen was nog nooit zo makkelijk. Dat doe je op je sokken. Nee, letterlijk op je sokken. Oude sokken om precies te zijn. Niet weggooien dus!
Precies, je leest het goed, het enige dat je nodig hebt om goed af te kunnen stoffen is een paar oude sokken. Waarom? Heel eenvoudig. De oude sokken fungeren eigenlijk als een soort verlengstuk van je hand. Met een plumeau is de kans groot dat je niet overal goed bijkomt. En bovendien is het risico dat iets omvalt groot. Nu mooi niet meer!

Afstoffen lukt altijd nu

De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Ik kwam op het idee door mijn moeder. Toen ik een keer een paar oude sokken wilde weggooien riep ze: “Nee liefje, die zijn nog perfect te gebruiken!” Nou dacht ik: mooi niet. Ik ga toch niet met gaten in m’n sokken lopen? “Nee Marja, dat zou ik nooit toelaten. Maar afstoffen kunnen we perfect hiermee.” En ze had gelijk. Sindsdien doe ik niet anders meer. Je hebt altijd een paar oude sokken die je eigenlijk weg wilt gooien. Nu kunnen ze dus in de hergebruik.

Je komt overal

Het mooie aan de oude sokken is dat je in ieder hoekje en gaatje komt. En tegelijkertijd heb je de objecten die je aan het afstoffen bent letterlijk in je handen. Zo kunnen ze dus mooi niet omvallen. En door de warmte van je handen hecht het stof zich perfect aan de sok. Zo, hebben we dat ook weer opgelost! Geen oude sokken meer weggooien dus, gewoon de schoonmaakemmer in.

Meer handige tips?

Wil je meer handige tips en tricks voor het huishouden? Bekijk hier dan mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.
deel deze tip:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Vergelijkbare berichten

Nieuwsbrief

Advertentie

Sluit Menu
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om jouw website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, kun je dit weigeren.