Kaarsvet verwijderen met een strijkijzer

Kaarsvet verwijderen
Kaarsvet verwijderen uit de tafel, je bank of je kleding? Het is niet moeilijk, maar je moet het wel even zorgvuldig doen.
Kaarsvet verwijderen is dus een klus waar de meeste mensen weleens mee te maken krijgen. Maar vrees niet, gelukkig is het helemaal niet moeilijk het kaarsvet ook echt eruit te krijgen. Wat heb je nodig? Een strijkijzer en wat keukenpapier, that’s it.

Feestelijk ongelukje

Zo’n kaarsje kan heel erg feestelijk zijn. Maar natuurlijk ook super romantisch 😉 behalve natuurlijk als je liefje opeens zijn of haar vingers bezeerd zodra er kaarsvet op komt. Nog vervelender misschien is kaarsvet op je kleding, bank of vloerkleed. Hoe krijg je het eruit?! Je gaat met een mes in de weer, schrapen, pulken, noem maar op. Overal zit nu kaarsvet, er blijven vlekken achter en in het ergste geval beschadig je het mooie tapijt of de bank. Dat willen we niet! Goed nieuws, dat is ook nergens voor nodig.

Kaarsvet verwijderen

Let op! Zo gaat kaarsvet verwijderen op de manier zoals het echt hoort. Je pakt een stuk keukenpapier én een strijkijzer. Leg het stuk keukenpapier op het kaarsvet, zet het strijkijzer op een lage stand (je kunt altijd warmer als het nodig is). Ga nu met het strijkijzer over de plek waar het kaarsvet zit. Je zult zien dat het kaarsvet wordt ‘opgezogen’ door het keukenpapier. Vervolgens leg je een schoon stuk van het papier op de plek met het kaarsvet en herhaal je de handeling tot al het kaarsvet is opgenomen.

Let op!

Belangrijk is het om continue een schoon stukje papier te pakken omdat je anders het kaarsvet weer terug de plek in strijkt. Dat was makkelijk, niet?

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Muggenbeten voorkomen

Muggenbeten voorkomen en behandelen

Muggenbeten voorkomen, hoe doe je dat? Waarom vallen ze jou wel lastig en die ander niet? Het kan aan meerdere dingen liggen, maar gelukkig kun je ook meerdere dingen doen. Met deze handige tips kun je straks in ieder geval weer rustig slapen!

Slaapkamer geheimen

Mijn slaapkamer geheimen onthuld!

Na al die jaren onthul ik eindelijk mijn slaapkamer geheimen! En ze zijn niet mals kan ik je verklappen! Hopelijk heb je er wat aan in je eigen slaapkamer.

Nieuwsbrief
advertentie