Spullen opruimen en weggooien

Het is weer lente, tijd voor de grote schoonmaak

0
748

Opruimen en weggooien, ja als je echt goed wil schoonmaken in huis dan moet je beginnen met deze twee dingen. En dan heb ik het niet over verplaatsen, nee…écht opruimen en weggooien. Niets anders.

Ik weet het, ik heb er zelf ook altijd nog moeite mee, maar spullen weggooien is noodzakelijk. Toen ik, samen met mijn moeder voor het programma ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?’, nog bij mensen thuis kwam om te helpen opruimen, zagen we regelmatig een huis vol spullen. En dan heb ik het niet over een paar spullen, nee, ik heb het over heeeeel veeeeel spullen. Natuurlijk zijn dat extremen en ik wil niet suggereren dat jouw huis er zo uitziet. Maar het heeft me wel geleerd om altijd overbodige zaken weg te gooien.

Opruimen die spullen!

Voor je het weet heb je allerlei spullen in huis die je eigenlijk niet gebruikt. Opruimen dus en snel 😉 ik geef sowieso alles altijd een eigen plekje. Ik koop manden of kratjes waar je spullen in kunt organiseren, zo is het ook weer makkelijk terug te vinden. Maar, wat als je spullen hebt waar je over twijfelt? Ik heb voor mezelf de zogenaamde ‘Vraagtekendoos‘ bedacht. Gewoon een doos waar je spullen tijdelijk in kunt doen. Mijn ‘Vraagtekendoos’ bevat alleen maar spullen die ik misschien weg wil doen maar waar ik nog even rustig over wil nadenken. Het voordeel is je ruimt het op, dus je ziet direct resultaat. En tegelijkertijd kun je er nog een nachtje over slapen. Na een week kijk je wat er in de doos zit en dan neem je een besluit.

Ontvang ook mijn nieuwsbrief!

Heb je je al ingeschreven voor mijn maandelijkse nieuwsbrief? Als lid van mijn schoonmaakbrigade ontvang je als eerste handige tips en adviezen voor een heerlijk schoon én fris huis.

Klik hier en schrijf je in!

Nu weggooien die handel!

Nou ja, niet direct weggooien. Tegenwoordig kijken we eerst kritisch of we de spullen een nieuw leven kunnen geven. En dat is heel goed! Er is niets mis met tweedehands spulletjes. Waar jij niets meer aan hebt, kan een ander heel blij maken. En wie weet kun je er nog iets aan verdienen. We blijven Nederlanders toch 😉 Ik kijk tegenwoordig of ik het online kan verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of nog beter: Facebook Marketplace. Wat een uitkomst is dat!

Weggeven of toch de schroot

Mocht het me niet lukken om de spulletjes te verkopen na het opruimen, dan is er vaak wel iemand binnen je vriendenkring die iets wil hebben. En mocht het nu écht niet lukken, dan kan het altijd nog de straat op. Maar scheidt wel netjes alle spullen, want dat is beter voor het milieu! En wel zo netjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here