Spullen opruimen en weggooien

Opruimen en weggooien, ja als je echt goed wil schoonmaken in huis dan moet je beginnen met deze twee dingen. En dan heb ik het niet over verplaatsen, nee...écht opruimen en weggooien. Niets anders.

Ik weet het, ik heb er zelf ook altijd nog moeite mee, maar spullen weggooien is noodzakelijk. Toen ik, samen met mijn moeder voor het programma ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?’, nog bij mensen thuis kwam om te helpen opruimen, zagen we regelmatig een huis vol spullen. En dan heb ik het niet over een paar spullen, nee, ik heb het over heeeeel veeeeel spullen. Natuurlijk zijn dat extremen en ik wil niet suggereren dat jouw huis er zo uitziet. Maar het heeft me wel geleerd om altijd overbodige zaken weg te gooien.

Opruimen die spullen!

Voor je het weet heb je allerlei spullen in huis die je eigenlijk niet gebruikt. Opruimen dus en snel 😉 ik geef sowieso alles altijd een eigen plekje. Ik koop manden of kratjes waar je spullen in kunt organiseren, zo is het ook weer makkelijk terug te vinden. Maar, wat als je spullen hebt waar je over twijfelt? Ik heb voor mezelf de zogenaamde ‘Vraagtekendoos‘ bedacht. Gewoon een doos waar je spullen tijdelijk in kunt doen. Mijn ‘Vraagtekendoos’ bevat alleen maar spullen die ik misschien weg wil doen maar waar ik nog even rustig over wil nadenken. Het voordeel is je ruimt het op, dus je ziet direct resultaat. En tegelijkertijd kun je er nog een nachtje over slapen. Na een week kijk je wat er in de doos zit en dan neem je een besluit.

Nu weggooien die handel!

Nou ja, niet direct weggooien. Tegenwoordig kijken we eerst kritisch of we de spullen een nieuw leven kunnen geven. En dat is heel goed! Er is niets mis met tweedehands spulletjes. Waar jij niets meer aan hebt, kan een ander heel blij maken. En wie weet kun je er nog iets aan verdienen. We blijven Nederlanders toch 😉 Ik kijk tegenwoordig of ik het online kan verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of nog beter: Facebook Marketplace. Wat een uitkomst is dat!

Weggeven of toch de schroot

Mocht het me niet lukken om de spulletjes te verkopen na het opruimen, dan is er vaak wel iemand binnen je vriendenkring die iets wil hebben. En mocht het nu écht niet lukken, dan kan het altijd nog de straat op. Maar scheidt wel netjes alle spullen, want dat is beter voor het milieu! En wel zo netjes.

Deel deze tip:

Hallo, ik ben Marja! Samen met mijn moeder heb ik bij RTL4 het programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?' gepresenteerd. Als huishoudcoach help ik mensen hun huis én hun leven op orde krijgen. En nu help ik jou hier online, met handige tips, tricks en de laatste nieuwtjes.

2 reacties

  1. Gerda van der Meer Reply

    Goedenavond

    Is het ook mogelijk een mail te krijgen van uw recepten? Heb namelijk de witte bonen met tonijn gemaakt en die was heerlijk!!

    1. Marja Middeldorp Post author Reply

      Gerda, wat leuk om te horen! Daar doe ik het voor. Volg je mijn Youtube kanaal al? Dan krijg je altijd een berichtje zodra ik een nieuw recept heb geplaatst. Mis je het nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *