fbpx

De oven schoonmaken doe je zo!

Oven schoonmaken
De oven schoonmaken is misschien wel de 'vervelendste' klus voor veel mensen. Maar met mijn twee super soptips is het zo gepiept!
Oven schoonmaken
Maar als ik eerlijk ben is het alles behalve moeilijk. Vooral als je de volgende twee tips opvolgt. Een brandschone oven zonder vetvlekken en aanslag is toch veel beter? Zo bak je de broodjes weer mooi bruin en komen de taartjes ook weer heerlijk stomend de oven uit!

Oven schoonmaken met ammoniak

Even een wasknijper op je neus, want ammoniak is niet het fijnste om in te ademen, maar ooooh wat werkt het goed! Zet de oven een minuutje of vijf op de hoogste stand. Daarna zet je hem uit en plaats je in de het midden een pan of ovenschaal met daarin een goede scheut ammoniak. Laat de pan of schaal een nachtje in de oven staan. De volgende dag veeg je met een microvezeldoek zo al het vuil weg.

Citroentjes fris

Deze natuur vriendelijke methode werkt ook hartstikke goed. Eigenlijk is het ongeveer hetzelfde maar in plaats van ammoniak gebruik je citroensap. Verwarm de oven weer voor op de hoogste stand. Vul een pan of ovenschaal met een laag water. Voeg het sap van een citroen toe en zet het geheel in de warme oven. Door de warmte verdampt het water met het citroensap en wordt al het vuil los geweekt. Laat de pan of ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven staan. Met een microvezeldoek kun je vervolgens de oven schoonmaken.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Huisstofmijt bestrijden

Huisstofmijt bestrijden doe ik zo

Huisstofmijt zit overal in huis. Vooral in je bed en kussen. En ook al verdwijnen ze nooit helemaal, bestrijden kunnen we ze wel. En goed ook!

Efficiënt schoonmaken

Efficiënt schoonmaken, mijn 8 tips

Efficiënt schoonmaken, hoe doe je dat? Ik heb 8 handige tips die je daarbij kunnen helpen en die je schoonmaaktijd aanzienlijk verkorten!

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.