De oven schoonmaken doe je zo!

Lekker fris de broodjes bruin bakken

0
3348
Oven schoonmaken

De oven schoonmaken is één van die schoonmaakklusjes die je altijd zo lang mogelijk uitstelt. Toch? Ik wel in ieder geval. Ook ik vind het een snert klus. 

Maar als ik eerlijk ben is het alles behalve moeilijk. Vooral als je de volgende twee tips opvolgt. Een brandschone oven zonder vetvlekken en aanslag is toch veel beter? Zo bak je de broodjes weer mooi bruin en komen de taartjes ook weer heerlijk stomend de oven uit!

Oven schoonmaken met ammoniak

Even een wasknijper op je neus, want ammoniak is niet het fijnste om in te ademen, maar ooooh wat werkt het goed! Zet de oven een minuutje of vijf op de hoogste stand. Daarna zet je hem uit en plaats je in de het midden een pan of ovenschaal met daarin een goede scheut ammoniak. Laat de pan of schaal een nachtje in de oven staan. De volgende dag veeg je met een microvezeldoek zo al het vuil weg.

Citroentjes fris

Deze natuur vriendelijke methode werkt ook hartstikke goed. Eigenlijk is het ongeveer hetzelfde maar in plaats van ammoniak gebruik je citroensap. Verwarm de oven weer voor op de hoogste stand. Vul een pan of ovenschaal met een laag water. Voeg het sap van een citroen toe en zet het geheel in de warme oven. Door de warmte verdampt het water met het citroensap en wordt al het vuil los geweekt. Laat de pan of ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven staan. Met een microvezeldoek kun je vervolgens de oven schoonmaken.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here