Ramen wassen en streeploos schoonmaken

Ramen wassen
Ramen wassen, keuken kastjes schoonmaken, ieder oppervlak heeft het juiste sopje nodig. De fout die we vaak maken is dat we te veel schoonmaakmiddel gebruiken!
Er is maar één ding waardoor dit wordt veroorzaakt: te veel schoonmaakmiddel! We maken allemaal regelmatig dezelfde fout, alsof we een in een reclame voor schoonmaakmiddel spelen. Het gutst de fles uit en voor je het weet zit er een overschot aan schoonmaakmiddel in je emmertje. Ga daar nog maar eens je ramen mee wassen. Het is onmogelijk geworden!

Ramen wassen als een spiegeltje

Ga ik mijn ramen wassen, dan wil ik er bij wijze van m’n haar in kunnen doen. Zo glanzend moeten ze zijn. Dus wat doe ik altijd? Heel eenvoudig. Ik vul een emmertje met water, liefst lauw warm. Vervolgens voeg ik slechts 2 eetlepels schoonmaakmiddel toe. Dat is meer dan voldoende! Geloof me. Meer schoonmaakmiddel maakt het sopje niet beter of schoner, net als meer wasmiddel de was niet schoner maakt. Met dit sopje maak je vervolgens de oppervlakte schoon en daarna, de gouden tip (!)…ja let op. Een schone, zachte keukendoek. Dit maakt het geheel écht compleet.

Extra ontvetten

Soms is de vervuiling heel ernstig en dan volstaat schoonmaakmiddel niet meer. Ook daar heb ik een oplossing voor. Wil je een sopje hebben dat echt goed ontvet? Vul dan een emmertje met (lauw warm) water, voeg twee eetlepels schoonmaakmiddel toe en vervolgens voeg je een scheut ammoniak toe, plus twee druppeltjes afwasmiddel. Dat ontvet als een razende!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Heb je je al ingeschreven voor mijn maandelijkse nieuwsbrief? Als lid van mijn schoonmaakbrigade ontvang je als eerste handige tips en adviezen voor een heerlijk schoon én fris huis. Klik hier en schrijf je in!
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Slaapkamer geheimen

Mijn slaapkamer geheimen onthuld!

Na al die jaren onthul ik eindelijk mijn slaapkamer geheimen! En ze zijn niet mals kan ik je verklappen! Hopelijk heb je er wat aan in je eigen slaapkamer.

Nieuwsbrief
advertentie