Stoffen lampenkap schoonmaken met kledingrollers

Stoffen lampenkap schoonmaken
Je stoffen lampenkap schoonmaken kan soms lastiger zijn dan je denkt. Maar, met deze super handige truc kan het niet fout gaan met je lampenkap!
Stoffen lampenkap schoonmaken

Het wordt nogal eens vergeten, maar ook lampen hebben zo nu en dan een beetje aandacht en liefde nodig. In de loop van de tijd verzamelt zich heel wat stof op lampen, wat ervoor zorgt dat de lampen er een stuk minder mooi bijhangen. Geef je lampen bij de volgende schoonmaakbeurt eens wat extra aandacht met deze tips, zodat het licht je weer ongestoord tegemoet komt!

Schoonmaaktips voor je stoffen lampenkap

Ga altijd voorzichtig te werk bij het schoonmaken van lampen. Elektriciteit en water kunnen een gevaarlijke combinatie zijn, dus zorg ervoor dat de lampen zijn uitgeschakeld voor je begint met poetsen. Glazen of kunststof kappen zijn het eenvoudigst om schoon te maken. Neem de kappen gewoon af met een vochtige doek. Maak ze vervolgens droog met een schone theedoek. In een handomdraai heb je weer mooie heldere lampenkappen. Je stoffen lampenkap is iets lastiger schoonmaken. Vaak blijft er nog wat stof achter bij het afstoffen en maak je er juist van die vervelende stofbolletjes van. Alsof je stoffen lampenkap aan het pluizen is. Gelukkig is er deze gouden tip voor het schoonmaken van stoffen lampenkap: kledingrollers. Stof de stoffen kap eerst af en rol er daarna overheen met een kledingroller. Zo krijg je zelfs de laatste restjes stof te pakken en zal de lamp er uitzien als nieuw.

Brons, nikkel of koper

Neem bronzen lampen of lampen van mat nikkel af met een droge doek, het stof zal er gemakkelijk afgaan. Als je lamp van ander materiaal is gemaakt, bijvoorbeeld koper, kun je de lamp afnemen met een vochtige doek. Zit er een vet laagje op de lamp? Doe dan een klein beetje schoonmaakmiddel of een paar druppels afwasmiddel in je sopje, zo haal je het vette laagje er met gemak af.

Tijd voor een nieuwe?

Lukt het niet de lampen schoon te maken, of valt het je tijdens het schoonmaken ineens op dat je lampen eigenlijk echt niet meer van deze tijd zijn? Dan is het misschien eens tijd om een nieuwe lamp aan te schaffen. Koop een mooie nieuwe hanglamp of ga voor een stijlvolle staande lamp. Vervang je oude lamp door een nieuw exemplaar en vergeet niet mijn bovenstaande tips in je achterhoofd te houden. Dan weet je welke lamp je het liefste wil kopen!

deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Muggenbeten voorkomen

Muggenbeten voorkomen en behandelen

Muggenbeten voorkomen, hoe doe je dat? Waarom vallen ze jou wel lastig en die ander niet? Het kan aan meerdere dingen liggen, maar gelukkig kun je ook meerdere dingen doen. Met deze handige tips kun je straks in ieder geval weer rustig slapen!

Slaapkamer geheimen

Mijn slaapkamer geheimen onthuld!

Na al die jaren onthul ik eindelijk mijn slaapkamer geheimen! En ze zijn niet mals kan ik je verklappen! Hopelijk heb je er wat aan in je eigen slaapkamer.

Nieuwsbrief
advertentie