fbpx

Houten tuinmeubels schoonmaken nu het nog kan

Heb je houten tuinmeubels en geen overdekte zitplaats? Hoogste tijd om ze even goed schoon te maken voordat de winter echt begint door te zetten.
Heb je houten tuinmeubels en geen overdekte zitplaats? Hoogste tijd om ze even goed schoon te maken voordat de winter echt begint door te zetten.
Heb je houten tuinmeubels en geen overdekte zitplaats? Hoogste tijd om ze even goed schoon te maken voordat de winter echt begint door te zetten.

Eigenlijk is het al aan de late kant, vooral nu de temperaturen rond de nul komen. Maar goed, even de mouwen opstropen en aan de slag, straks is het écht te laat.

In alle soorten en maten

Je hebt tuinmeubels in alle soorten en maten. Hout, plastic, aluminium, noem het maar op. Een gemiddelde tafel is ongeveer één meter breed, dus voldoende oppervlakte om schoon te maken zou ik zeggen! Wist je trouwens dat de ideale lengte per persoon zo’n 70 cm is? Kun je precies opmeten hoe lang je tafel moet zijn als je er een wil gaan kopen. Let wel goed op bij een tuintafel kopen dat je kiest voor gecertificeerd hout. Althans, als je een houten tafel koopt. Maar het lijkt erop dat de meeste mensen dat toch nog steeds doen, want daar krijg ik ook de meeste vragen over.

Houten tuinmeubels schoonmaken

Ik adviseer altijd om een eenvoudig sopje te maken van warm water en groene zeep, of wat soda. Je weet wel, van die sodakorrels. Los het op in het water. Gebruik een zachte borstel om de houten tuinmeubels eerst even af te borstelen. Dan een zachte schoonmaakborstel gebruiken om de tuinmeubels met het water en de zeep of soda schoon te borstelen. Even goed naspoelen. Eén waarschuwing: gebruik NOOIT, maar dan ook nooit een hoge drukspuit op houten tuinmeubels. De kracht van het water veroorzaakt groeven of andere beschadigingen en dat wil je niet!

Goed lakken of bewerken

Nog een aanrader: behandel, na het schoonmaken, de houten tuinmeubels één keer per jaar met lak, beits of olie. Vraag de verkoper wat het beste is om te gebruiken bij de houtsoort die je koopt. Zo blijven ze goed beschermd en hoef je ze niet in de open haard te gooien 😉

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige tips waarmee jullie houten tuinmeubels schoonmaken, of andere soorten tuintafels of stoelen? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk.

deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Schoonmaak hacks panbodem schoonmaken

Schoonmaak hacks: panbodem schoonmaken met tomatenketchup

De panbodem schoonmaken, hoe doe je dat? Ik test twee veel bekeken YouTube methoden: baking soda én tomatenketchup. Ik ben benieuwd! Het klinkt namelijk redelijk onmogelijk. Maar je komt er pas achter als je het uitprobeert.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Een bewogen jaar, een nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het is eindelijk 2021 en hopelijk wordt het een goed jaar. Voor mij was het een jaar van aanpassen en aanvaarden.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.