De tuinmeubelen schoonmaken loont

Tuinmeubelen schoonmaken
Het is al bijna weer die tijd van het jaar: je tuinmeubelen schoonmaken. Met de lente in zicht kunnen de stoelen en tafels weer naar buiten.
Tuinmeubelen schoonmaken

Om tuinmeubelen perfect te houden is onderhoud nodig. Het maakt niet uit of ze van hout, kunststof, wicker of textyleen zijn gemaakt. Alle meubels kennen hun eigen wijze van onderhoud. Onderhoud verlengt de levensduur van een tuinset aanzienlijk. Het zorgt voor een schone uitstraling.

Tweemaal

Zorg ieder geval voor minimaal twee keer per jaar voor een schoonmaak. Kies daarvoor het begin en het einde van het tuinmeubel seizoen. Het vroege voorjaar en de herfst dus. Hebben de stoelen in de winter binnen gestaan dan is een sopje voldoende. Voordat de meubels gestald worden is er een grotere schoonmaak noodzakelijk.

Regelmatig

Bij regelmatig onderhoud, kan je volstaan met een sopje van groene zeep. Bij hardnekkig vuil bij houten tuinstoelen is een ontgrijzer nodig en tuinmeubelolie om een nieuwe beschermlaag aan te brengen. Voor vervuilde kunststof stoelen zijn er speciale tuinmeubelreinigers.

Houten meubels

Reinig houten meubels met een halfzachte borstel en met een sopje van groene zeep. Het verwijdert de groene aanslag zonder het hout te beschadigen. Is de aanslag hardnekkig dan zijn er speciale reinigingsmiddelen op de markt. Voordat je het meubel met olie beschermt dient het goed te drogen. Tuinmeubelolie is er in diverse varianten zelfs in sprayvorm. Bepaalde oliën zorgen voor een grijze uitstraling, maar er zijn ook oliën met een bepaalde kleur.

Wicker

De tuinmeubelen van wicker of textyleen zijn te reinigen met een zachte borstel met een sopje van zachte, groene zeep. Door dit regelmatig te doen voorkom je dat vuil zich vastzet. Voor hardnekkige vervuiling zijn er speciale krachtreinigers in de handel. Wicker heeft in feite weinig onderhoud nodig. Dit is ook een van de redenen dat dit materiaal erg populair is als tuinmeubel.

Kunststof

Kunststof komt steeds minder voor. Kunststof kan verweren vooral als de kleur wit is. Regelmatig afsoppen met groene zeep. Verweerde kunstof kan behandeld worden met een kunststofreiniger of met autowas.

Natuurlijk is het voor het behoud van je meubelen beter om meubels in de winter op te bergen of onder een afdak neer te zetten, maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Er zijn ook speciale afdekhoezen te koop waarmee je de meubels kunt beschermen.

deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen? Lees dit eerst!

Kunstgras, je houdt ervan of je haat het. Maar het heeft wel verdomd veel voordelen als je geen tijd hebt voor al dat onderhoud.

CV problemen verhelpen

Problemen met de CV verhelpen

Hoe verhelp je de meest voorkomende problemen met je CV, zonder dat je daar meteen iemand voor hoeft te bellen? Ik heb een paar tips.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.