Schoonmaken met baking soda

Lekker fris en super makkelijk!

2
2643
Schoonmaken met baking soda

We kennen inmiddels allemaal wel het wondermiddel: Baking soda. Tot een paar jaar geleden was het alleen in Aziatische toko’s te krijgen, maar tegenwoordig is het ook gewoon in de reguliere supermarkt te koop. En het is met recht een absoluut wondermiddel te noemen. Baking soda kan zooo veel!

Je kunt het gebruiken voor de schoonmaak, voor het bereiden van eten én voor je persoonlijke verzorging. Maar ik ga het alleen maar over de schoonmaak hebben. De rest komt wel een andere keer! Overigens is het belangrijk om op te merken dat we baking soda in Nederland kennen onder naam zuiveringszout. Die vraag krijg ik heel vaak namelijk. Het is niet te verwarren met schoonmaak soda zoals van Driehoek.

WC reiniger

Het is heel eenvoudig om de wc hygiënisch schoon te maken. Meng een kopje baking soda met een kopje natuurazijn. Het mengsel begint direct te bruisen, let maar op. Laat dit even 10 minuten z’n werk doen terwijl je andere zaken aanpakt. Na 10 minuten de pot even goed schoonmaken met een wc-borstel en klaar!

Ontvang ook mijn nieuwsbrief!

Heb je je al ingeschreven voor mijn maandelijkse nieuwsbrief? Als lid van mijn schoonmaakbrigade ontvang je als eerste handige tips en adviezen voor een heerlijk schoon én fris huis.

Klik hier en schrijf je in!

Ontstopper

Is je afvoer verstopt? Gooi een kopje met baking soda in de afvoer. Giet nu een kopje natuurazijn erop. Het gaat opnieuw flink bruisen, dus schrik niet! Laat het weer even voor je werken voordat je het doorspoelt met heet water. Als het een hardnekkige verstopping is dan moet je dit waarschijnlijk herhalen.

Pannen schoonmaken

Aangebrande pannen? Gebruik baking soda om eerst even goed de pan schoon te schrobben met een sponsje en heet water. Ik gebruik het vaak ook voor de onderkant van mijn pannen. Je weet wel, die aangekoekte bruine vlekken! Sinds ik baking soda gebruik voor mijn pannen zijn ze weer brandschoon.

Matras reinigen

Nou nog eentje dan, het matras. Eens in de zoveel tijd maak ik mijn matras goed schoon met baking soda. Hoe? Baking soda verspreiden over het matras. Laat een paar uur intrekken. Ik doe het minimaal 4 uur, dus let op, doe het direct in de ochtend en niet pas laat in de middag. Na die paar uur kun je de baking soda gewoon opzuigen met de stofzuiger. Het werkt echt!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here