fbpx

Schoonmaken met baking soda

Schoonmaken met baking soda
Schoonmaken met baking soda is een alom bekend schoonmaakfenomeen. Maar wat kun je allemaal met dit wondermiddel doen? Ik heb wat tips!
Schoonmaken met baking soda
Je kunt het gebruiken voor de schoonmaak, voor het bereiden van eten én voor je persoonlijke verzorging. Maar ik ga het alleen maar over de schoonmaak hebben. De rest komt wel een andere keer! Overigens is het belangrijk om op te merken dat we baking soda in Nederland kennen onder naam zuiveringszout. Die vraag krijg ik heel vaak namelijk. Het is niet te verwarren met schoonmaak soda zoals van Driehoek.

WC reiniger

Het is heel eenvoudig om de wc hygiënisch schoon te maken. Meng een kopje baking soda met een kopje natuurazijn. Het mengsel begint direct te bruisen, let maar op. Laat dit even 10 minuten z’n werk doen terwijl je andere zaken aanpakt. Na 10 minuten de pot even goed schoonmaken met een wc-borstel en klaar!

Ontstopper

Is je afvoer verstopt? Gooi een kopje met baking soda in de afvoer. Giet nu een kopje natuurazijn erop. Het gaat opnieuw flink bruisen, dus schrik niet! Laat het weer even voor je werken voordat je het doorspoelt met heet water. Als het een hardnekkige verstopping is dan moet je dit waarschijnlijk herhalen.

Pannen schoonmaken

Aangebrande pannen? Gebruik baking soda om eerst even goed de pan schoon te schrobben met een sponsje en heet water. Ik gebruik het vaak ook voor de onderkant van mijn pannen. Je weet wel, die aangekoekte bruine vlekken! Sinds ik baking soda gebruik voor mijn pannen zijn ze weer brandschoon.

Matras reinigen

Nou nog eentje dan, het matras. Eens in de zoveel tijd maak ik mijn matras goed schoon met baking soda. Hoe? Baking soda verspreiden over het matras. Laat een paar uur intrekken. Ik doe het minimaal 4 uur, dus let op, doe het direct in de ochtend en niet pas laat in de middag. Na die paar uur kun je de baking soda gewoon opzuigen met de stofzuiger. Het werkt echt!
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Schoonmaak hacks panbodem schoonmaken

Schoonmaak hacks: panbodem schoonmaken met tomatenketchup

De panbodem schoonmaken, hoe doe je dat? Ik test twee veel bekeken YouTube methoden: baking soda én tomatenketchup. Ik ben benieuwd! Het klinkt namelijk redelijk onmogelijk. Maar je komt er pas achter als je het uitprobeert.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Een bewogen jaar, een nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het is eindelijk 2021 en hopelijk wordt het een goed jaar. Voor mij was het een jaar van aanpassen en aanvaarden.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.