Schoonmaken met baking soda

Schoonmaken met baking soda
Schoonmaken met baking soda is een alom bekend schoonmaakfenomeen. Maar wat kun je allemaal met dit wondermiddel doen? Ik heb wat tips!
Schoonmaken met baking soda
Je kunt het gebruiken voor de schoonmaak, voor het bereiden van eten én voor je persoonlijke verzorging. Maar ik ga het alleen maar over de schoonmaak hebben. De rest komt wel een andere keer! Overigens is het belangrijk om op te merken dat we baking soda in Nederland kennen onder naam zuiveringszout. Die vraag krijg ik heel vaak namelijk. Het is niet te verwarren met schoonmaak soda zoals van Driehoek.

WC reiniger

Het is heel eenvoudig om de wc hygiënisch schoon te maken. Meng een kopje baking soda met een kopje natuurazijn. Het mengsel begint direct te bruisen, let maar op. Laat dit even 10 minuten z’n werk doen terwijl je andere zaken aanpakt. Na 10 minuten de pot even goed schoonmaken met een wc-borstel en klaar!

Ontstopper

Is je afvoer verstopt? Gooi een kopje met baking soda in de afvoer. Giet nu een kopje natuurazijn erop. Het gaat opnieuw flink bruisen, dus schrik niet! Laat het weer even voor je werken voordat je het doorspoelt met heet water. Als het een hardnekkige verstopping is dan moet je dit waarschijnlijk herhalen.

Pannen schoonmaken

Aangebrande pannen? Gebruik baking soda om eerst even goed de pan schoon te schrobben met een sponsje en heet water. Ik gebruik het vaak ook voor de onderkant van mijn pannen. Je weet wel, die aangekoekte bruine vlekken! Sinds ik baking soda gebruik voor mijn pannen zijn ze weer brandschoon.

Matras reinigen

Nou nog eentje dan, het matras. Eens in de zoveel tijd maak ik mijn matras goed schoon met baking soda. Hoe? Baking soda verspreiden over het matras. Laat een paar uur intrekken. Ik doe het minimaal 4 uur, dus let op, doe het direct in de ochtend en niet pas laat in de middag. Na die paar uur kun je de baking soda gewoon opzuigen met de stofzuiger. Het werkt echt!
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen? Lees dit eerst!

Kunstgras, je houdt ervan of je haat het. Maar het heeft wel verdomd veel voordelen als je geen tijd hebt voor al dat onderhoud.

CV problemen verhelpen

Problemen met de CV verhelpen

Hoe verhelp je de meest voorkomende problemen met je CV, zonder dat je daar meteen iemand voor hoeft te bellen? Ik heb een paar tips.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.