Voor elke (professionele) schoonmaakklus een professioneel schoonmaakmiddel

Iedere schoonmaakklus heeft een product wat je het beste kunt gebruiken. Maar wat gebruiken professionals eigenlijk? Een paar voorbeelden.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Interieurreinigers, sanitairreinigers, vloerreinigers, allesreinigers, gevelreinigers, duurzame reinigers, keukenreinigers. Voor iedere ruimte, vlek of materiaalsoort is er wel een professionele reiniger te koop.

Van standaard schoonmaakmiddelen die voor meerdere oppervlakken gebruikt kunnen worden, tot reinigers die heel specifiek voor een bepaald probleem ontwikkeld zijn. De keuze voor het juiste product verhoogt de effectiviteit van het schoonmaken aanzienlijk. Maar hoe kies je nu het beste professionele schoonmaakmiddel voor uw klus?

Algemene schoonmaakmiddelen

Voor algemene schoonmaaktaken, zoals het afnemen van oppervlakken en vloerreiniging, zijn multifunctionele schoonmaakmiddelen geschikt. Ook wel allesreinigers genoemd. Deze middelen zijn vaak ontworpen om een breed scala aan vuil te verwijderen. Dit maakt ze ideaal voor dagelijks gebruik in verschillende omgevingen. Je ziet deze reinigers daarom vaak terug in huishoudens. 

Gespecialiseerde professionele schoonmaakmiddelen

Voor specifieke schoonmaakuitdagingen, zoals hardnekkige vlekken, hoge hygiënenormen in medische omgevingen of het onderhoud van delicate oppervlakken, zijn gespecialiseerde schoonmaakmiddelen nodig. Denk hierbij aan ontvetters, desinfectiemiddelen en middelen specifiek voor glas, hout, of roestvrij staal.

Ecologische schoonmaakmiddelen

Steeds meer bedrijven en huishoudens kiezen voor ecologische schoonmaakmiddelen. Deze producten zijn ontwikkeld met respect voor het milieu en bevatten vaak minder schadelijke chemicaliën. Ecologische schoonmaakmiddelen zijn vaak net zo effectief als conventionele middelen en zijn een perfecte keuze voor diegenen die milieubewust willen schoonmaken. 

100% chemievrije reinigers

Staat duurzaamheid bij jou voorop en ga je graag een stapje verder? Kies dan eens voor 100% chemievrije reinigers. Veilig voor mens, dier en milieu. Deze middelen bevatten enzymen die verschillende soorten vervuiling verwijderen en nare luchtjes voorkomen. De enzymatische reinigers werken op lage temperatuur (max. 45 graden), hebben een effectieve nawerktijd en zorgen voor schoner afvalwater. Maar, één tip van mij: laat deze middelen even hun werk doen na het opspuiten. De enzymen die gebruikt worden moeten de tijd krijgen om vuil weg te eten.

Schoonmaakmiddelen voor industrieel gebruik

In industriële omgevingen waar vaak sprake is van zwaardere vervuiling, zijn krachtige professionele schoonmaakmiddelen nodig. Reinigers die effectief zijn tegen olie, vet en andere industriële verontreinigingen. Hiervoor worden vaak zure of alkalische middelen gebruikt. Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals nitril handschoenen en een veiligheidsbril, is daarom geen overbodige luxe.  

Het belang van de juiste schoonmaakmaterialen

Naast het kiezen van de juiste reinigingsmiddelen, is het belangrijk om te zorgen voor de professionele schoonmaakartikelen, zoals borstels, moppen en microvezeldoeken. Deze schoonmaakartikelen kunnen de effectiviteit van de schoonmaakmiddelen verhogen en helpen bij het bereiken van het beste schoonmaakresultaat. 

Kortom: door goed te kijken naar het soort vervuiling en het oppervlak wat je schoon moet maken, kun je eenvoudig het juiste professionele schoonmaakmiddel kiezen. En gebruik je daarbij de juiste schoonmaakartikelen, dan wordt je schoonmaakklus een fluitje van een cent!