Huis afstoffen met een oude sok en meer

Het huis afstoffen doe ik altijd met een oude sok! Deze methode is heel handig, want je gooit ook nooit meer per ongeluk iets breekbaars omver. Dus, bewaar die oude sokken en geef ze een tweede leven. Maar wat is er nog meer?
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Alles in huis afstoffen doe ik regelmatig. Stof gaat nooit weg, of beter gezegd: het komt altijd weer terug. Dan kunnen we het klusje maar beter wat makkelijker maken. Ik heb een paar handige tips die je hopelijk daarbij kunnen helpen. 

Van boven naar beneden

Regel één bij mij in huis is dat ik altijd van boven naar beneden werk als ik ga afstoffen en schoonmaken. Zwaartekracht zorgt er nu eenmaal voor dat alles van boven naar beneden valt, dus beginnen met stofzuigen is heel onverstandig. Zo kun je wel bezig blijven. Maar, het is ook lekker overzichtelijk. Het voelt namelijk heel gestructureerd als je van boven naar beneden werkt.

Afstoffen met een sok

Als je me een beetje kent dan weet je dat ik fan ben van oude stoflappen, gemaakt van oude kleding. Ik gebruik oude sweaters, joggingbroeken en sokken. Het handigste van een oude sok is dat je deze om je hand kunt doen. Ik doe dus altijd twee sokken om, dan kan ik beide handen tegelijkertijd gebruiken.

Maar die sokken zijn ook handig bij het afstoffen van breekbare voorwerpen zoals lampen, beeldjes, vazen of potten. Je komt overal tussen én terwijl je aan het afstoffen bent heb je het voorwerp stevig vast. Het kan dus nooit omvallen.

Wel of geen plumeau?

Bovendien verplaats je het stof niet, zoals bij plumeau. Ik ben overigens niet anti-plumeau, maar er zijn wel verschillen. Mijn favoriet is deze plumeau. Deze houdt het stof goed vast én ziet er ook nog eens hartstikke vrolijk uit!

Het voordeel van mijn oude sok is overigens ook dat, door de warmte van je handen, het stof in de sok blijft zitten. Vervolgens kun je de sok weggooien of in de was gooien. Zo heb je altijd een goede stoffer bij de hand!

 

LEES OOK
De boel eens lekker afstoffen, wordt iedereen blij van!

 

Badje met wasverzachter

Als je zeker wil zijn dat de oude broeken, sweaters of sokken echt goed stof vasthouden, dan kun je wasverzachter gebruiken. Ik maak altijd een badje van lauw warm water met een scheut wasverzachter. Hier leg ik de zelf gemaakte stofdoeken in en laat dit een half uurtje weken. Vervolgens even uitwringen en op de verwarming laten drogen. Niet uitspoelen! Want dan is de wasverzachter weer weg natuurlijk.

De doeken houden het stof door het laagje wasverzachter goed vast, wat natuurlijk hartstikke handig is bij het afstoffen. Een soort Swiffer, maar dan anders. Alhoewel ik toch echt ook gewoon hartstikke fan ben van de Swiffer.

Swiffer Duster, ik ben fan!

Maar nee, ik word niet betaald door Swiffer! Laat ik daar heel duidelijk in zijn. Uiteraard mogen ze me altijd bellen, want een goed product verdient het om de credits te krijgen die ze écht mogen hebben van mij. Ik ben een enorme fan van Swiffer. Het doet namelijk echt wat het belooft. Ik gebruik het vooral om bij plekken te komen waar je niet zo één twee drie komt. Bijvoorbeeld bij het plafond, of lage plekken waar je voor zou moeten bukken.

Het is zacht materiaal en het goede is dat het stof zich ook bij dit product niet verplaatst. Het blijft in de Swiffer zitten. Dus voor het snelle afstoffen, waarbij je ook niet het risico wil lopen dat je iets omstoot gebruik ik mijn Dustertje. Je hebt ze ook voor de vloer. Dus voor ieder wat wils!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, wil je iedere maand op de hoogte blijven van de laatste tips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij het afstoffen van mijn huis, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Swiffer Duster XXL: http://bit.ly/36X0sqk
👉 Swiffer Duster navul stofdoekjes: http://bit.ly/33NoiTP
👉 Swiffer vloerreiniger: http://bit.ly/2NBY4h9

Bekijk hieronder de hele test op mijn YouTube-kanaal

Huis afstoffen met een oude sok
Video afspelen over Huis afstoffen met een oude sok