Zilver poetsen en koper poetsen, zo doe ik dat!

Zilver poetsen en koper poetsen, er zijn tal van tips te vinden hoe je dit snel kunt doen. Maar voor mij is er maar één manier en die werkt altijd! Geen cola, geen tandpasta én ook geen aluminiumfolie met soda.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0

Oh jee, zilver poetsen. Het is misschien wel het meest gezochte onderwerp op mijn blog en ik krijg er, naast de wasmachine, de meeste vragen over. Daarom leek het me een goed idee om jullie te laten zien hoe ik dit klusje klaar. En om heel eerlijk te zijn: ik vind het dus een verschrikkelijke klus! Maar ja, het moet af en toe gebeuren.

Wat werkt wel, wat niet?

Als je op het internet zoekt naar de beste manieren om je zilver te poetsen dan vind je honderd en één methoden. Van cola en tandpasta, tot aluminiumfolie met soda. Laat ik direct zeggen: het werkt allemaal! Maar, inderdaad er is een maar, ik vind de traditionele manier de beste. Gewoon met zilverpoets, of voor koper met koperpoets. Als je bijvoorbeeld tandpasta neemt, dan kan dat best een keer als je snel snel snel iets moet oppoetsen, maar in de meeste tandpasta’s zit een licht schuurmiddel en daar wil je je prachtige zilver niet continue meer bewerken!

Volg ook mijn Youtube kanaal!

Iedere woensdag deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Ben jij al lid? Volg mij ook en blijf op de hoogte van de laatste super soptips en andere adviezen.

Zilver poetsen doe ik zo

Laten we beginnen met zilver. Als het om zilverpoetsen gaat ben ik heel voorzichtig. Ik gebruik ouderwetse zilverpoets en dus geen rare middeltjes. Het is er speciaal voor gemaakt en heeft zich door de jaren heen bewezen. Belangrijk is dat je het voorwerp dat je gaat poetsen heel licht inwrijft met de zilverpoets. Het is niet zo dat hoe meer je er opsmeert hoe meer het gaat glanzen. Het is eerder: hoe lichter hoe beter. Laten staan tot de zilverpoets wit is uitgeslagen en dan opwrijven.

Welke materialen gebruik ik?

Ik gebruik altijd zachte oude sokken. Zoals je weet gebruik ik die ook altijd om het huis af te stoffen. Gooi dus nooit je oude sokken weg, ze zijn een ideale toevoeging voor de schoonmaak! Het voordeel: je komt overal bij en je hebt grip op wat je doet. En om het straks op te wrijven gebruik ik een oude joggingbroek of legging. Die stof is ideaal om het mooi glanzend te krijgen.

Luchtdicht opbergen

Waarom zilver verkleurd? Heel simpel: vocht in de lucht. Als je prachtige zilver in aanraking komt met dat vocht verkleurt het. Daarom berg ik altijd het zilver, dat ik voor bijzondere gelegenheden zoals Kerst gebruik, op in een afsluitbare zak op een donkere plek. Waarom zilver poetsen als het niet nodig is? Als je zo’n handige afsluitbare plastic zak gebruikt voor bijvoorbeeld de vriezer dan heb je er geen omkijken naar. Tegen de tijd dat het Kerst is haal je het uit de kast en hoef je het alleen maar even op te wrijven. Klaar ben je!

Koper poetsen doe ik zo

Tja, koper poetsen gaat op precies dezelfde manier als zilver. Ik gebruik een ouderwets koperpoetsmiddel wat net als de zilverpoets licht moet worden aangebracht. Daarna laten staan en intrekken voordat je het oppoetst. Ook bij het koper poetsen gebruik ik dezelfde materialen: een oude zachte sok en een stuk stof van een trainingsbroek of iets dergelijks. Uiteraard gebruik ik wel nieuwe stukken die ik apart voor het koper gebruik, want je kunt die van het zilver natuurlijk niet ook op het koper gebruiken. Wel kun je dezelfde stukken volgende keer opnieuw gebruiken, dus gooi ze niet weg!

Een laatste heeel belangrijke tip!

Zoals je in mijn video kunt zien heb ik iets heel belangrijks vergeten aan te trekken voordat ik begon met zilver poetsen: plastic handschoentjes! Doe die altijd aan voordat je begint met poetsen want anders zitten je handen straks onder het poetsmiddel! Nou dat wil je niet. Ik had net mijn nagels gelakt voordat ik het deed en dat heb ik mooi opnieuw kunnen doen. Dus, plastic handschoentjes aan en poetsen maar!

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe doen jullie het met zilver poetsen én koper poetsen? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te of abonneren op mijn Youtube kanaal

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruik bij het zilver poetsen en koper poetsen, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Silvo zilverpoets: http://bit.ly/2B9Gk5P
👉 Brasso koperpoets: http://bit.ly/2nKJJoF