5 snelle schoonmaaktips voor plekken die we vaak vergeten

Deze plekjes worden vaak vergeten. Maar ze zijn belangrijk! Daarom heb ik 5 makkelijke en snelle schoonmaaktips om die plekjes aan te pakken.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Deze snelle schoonmaaktips deel ik met jullie omdat het over dingen gaat die vaak in huis vergeten worden. En waarom worden ze vaak vergeten? Omdat we ze uitstellen, of omdat het om plekjes gaat die ons niet zo snel opvallen.

Maar dat gaan we veranderen. Want het zijn wel degelijk belangrijke plekjes en de oplossingen zijn uiteraard niet ingewikkeld. Dus mouwen opgestroopt en aan de slag. Dan kunnen we straks aan de koffie of thee 😉

Welke vergeten plekjes?

Laten we eerst eens even kijken om welke vergeten plekjes het gaat. En wat het probleem is met die plekjes. Dit zijn ze:

  • De kitranden in je badkamer of WC, hoe maken we ze weer mooi schoon?
  • De afvoerputjes in je badkamer of WC, hoe ontkalken we deze?
  • De rioolluchtjes die uit je afvoer naar boven komt, hoe maskeren we die?
  • De ragebol, althans zo noem ik ‘m. Een eenvoudige tip om stof niet te verspreiden?
  • De ventilatieroosters in huis, hoe maken we ze mooi schoon?

Nou, dat zijn de 5 tips waar we het over gaan hebben. Laten we direct beginnen met de eerste!

Volg mij op Youtube!

Volg jij mijn Youtube kanaal al? Iedere week deel ik hier handige tips.
Abonneer je dus ook en blijf altijd op de hoogte!

Tip 1: Kitranden schoonmaken

Er zijn verschillende dingen in de badkamer die we altijd zo goed mogelijk proberen schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan die witte voegen die niet wit meer zijn. Altijd een bron van ergernis. Maar de kitranden vergeten daarbij vaak. Misschien omdat we niet weten hoe we ze moeten behandelen? Ik heb de oplossing hiervoor. Ik gebruik een zachte tandenborstel daarvoor (in mijn geval van een elektrische tandenborstel). Deze doop ik in wat chloor / dikke bleek. Vervolgens dep ik hiermee de kitranden, zodat de bleek goed verdeeld wordt. Laat dit een paar minuutjes maar intrekken, echt niet té lang. Borstel nu heel zacht met de tandenborstel over de kitrand zodat je het vuil losmaakt en neem af met een vochtige doek. Nu zijn alle zeepresten en kalkaanslag verdwenen!

Tip 2: Afvoerputjes ontkalken

Afvoerputjes in je badkamer en WC worden vaak vergeten. Maar hier kunnen ook zeepresten zitten en vooral kalkaanslag. Het hangt natuurlijk af van de hardheid van het water, dus bij de een is dat erger dan bij de ander. En hoe langer het er zit, hoe hardnekkiger het wordt. Dus, wat moet je doen om de afvoerputjes weer mooi schoon en glimmend te krijgen? Ook hier gebruik ik weer dikke bleek. Je gebruikt maar heeeeeel heeeeeel weinig, dus geen zorgen! Ik verdeel de bleek over de randen van de afvoerputjes. Vervolgens maak ik wat WC papier vochtig en leg dit over de randen. Dit laat ik een paar minuten intrekken. Tenslotte haal ik het WC papier weg en neem ik daarmee het afvoerputje af, zodat deze weer mooi schoon je tegemoet blinkt!

Tip 3: Rioollucht uit je afvoer maskeren

We hebben er allemaal weleens last van: die rioollucht die naar boven komt uit je afvoer. Tja, daar is weinig aan te doen, behalve dat we het kunnen maskeren. Vooral ook als je op vakantie gaat. Je kent het vast wel, kom je terug van vakantie en dan hangt er zo’n muffige vieze rioollucht in je huis. Nou, dat zijn die afvoertjes. Dus wat ik altijd doe is een eetlepel slaolie in mijn afvoertjes gieten. Heel weinig maar. Dit vormt een laagje op het water waardoor die geurtjes niet de kans krijgen om verder naar boven te komen. Even de kraan aanzetten of heet water in alle afvoertjes gooien om het weer weg te spoelen en klaar ben je.

lees hieronder verder

Tip 4: Afstoffen met de ragebol

Je huis afstoffen is uiteraard altijd nodig. Er is eigenlijk niets dat we kunnen doen tegen stof, behalve dat je huis goed luchten de hoeveelheid stof kan verminderen. Maar een plek die bij het afstoffen vaak vergeten wordt is het plafond. Als je omhoog kijkt zitten er vaak tal van dingen die er niet thuishoren. Ik gebruik voor mijn plafond altijd een stoffer met een lange stok. Ze worden ook wel ragebol genoemd vanwege de vorm van de borstel. Nadeel is dat als je deze gebruikt het stof misschien wel van die specifieke plek verwijdert wordt, maar het overal naartoe dwarrelt. Daar heb ik wat op gevonden. Ik knip het broekje van mijn oude panty los en doe deze over de ragebol. Hiermee stof ik alles af. Je zult nu zien dat het stof niet overal naartoe verplaatst wordt, maar aan de panty blijft kleven. Handig toch?!

Tip 5: Ventilatieroosters schoonmaken

Ik heb me laten vertellen dat stoffige, vieze ventilatieroosters in je badkamer of WC de oorzaak kunnen zijn van veel gehoest en geproest. Eigenlijk heel logisch, want het is een bron van bacteriën. Maar we kijken er vaak niet naar om. Om mijn ventilatieroosters schoon te maken en te houden gebruik ik desinfecterende wegwerpdoekjes. Hiermee is het heel makkelijk om de roosters goed schoon te maken, want je kunt er namelijk ook heel makkelijk mee tussen de roosters komen. Tegelijkertijd desinfecteert het alles en je roosters zien er weer prachtig uit. Je hoeft ze niet met een doek naar te drogen, want dan is het niet meer desinfecterend en veeg je dat allemaal weg. Maar je kunt nu wel weer met een gerust hart op de WC zitten!

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn snelle schoonmaaktips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips.