Handige verhuistips die je leven makkelijker maken

Met deze handige verhuistips wordt de overgang naar je nieuwe stek echt heel eenvoudig. Geen kapotte borden meer en vooral geen rare gaten in de muur! Nee, deze verhuistips zijn echt onmisbaar als je alles snel en veilig wilt verplaatsen.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Iedere week deel ik schoonmaaktips bij het Algemeen Dagblad online (inclusief een handige video!). Dit keer gaat dat over verhuizen. Want als ik ergens goed in ben, al zeg ik het zelf, dan is het wel verhuizen! De keren dat ik een verhuiskaartje heb gestuurd naar mijn vrienden en familie, zijn niet meer op twee handen te tellen. Dus ik garandeer je, deze verhuistips zijn meerdere malen in de praktijk getest én goedgekeurd!

In je eentje een kast verplaatsen

Tja, ik hoor je al denken: waarom zou je in vredesnaam in je eentje een zware kast of kist verplaatsen. Alleen al erover praten geeft je pijn aan je rug. Maar ja, soms moeten er zware objecten verplaatst worden en zijn er even geen extra handjes in de buurt om je te helpen. Wat ik dan doe is heel eenvoudig. Je hebt vast wel een kleedje ergens liggen. Leg dit kleedje onder de kast, maar zo dat je het kleedje wel nog kunt vastpakken. Je kunt nu heel makkelijk de kast over de vloer heen trekken, zonder deze op te moeten tillen. 

Strepen op de muur wegwerken zonder verf

Hoe vervelend zijn die lelijke strepen op de muur?! Kom je in je prachtige nieuwe huisje en dan moet je nog aan de slag om alle muren opnieuw te schilderen. Alleen maar omdat een verhuizer hier en daar langs een muur is gegaan met een doos of een kast. Nou, dat is verleden tijd!

Het werkt natuurlijk alleen op witte muren, maar open als eerste de doos met je badkamerspullen. Pak je tandenborstel, wat tandpasta en loop alle strepen en plekjes even na. Echt, het werkt!

Lees ook

Zilver poetsen en koper poetsen

Verhuisdozen inpakken heel belangrijk

Verhuisdozen worden meestal op de verkeerde manier ingepakt. Sorry dat ik zo streng klink, maar het is echt waar. Denk je dat alles veilig is overgekomen, open je een verhuisdoos met borden en wat zie je, alles ligt aan gruzelementen. Dat willen we natuurlijk niet. Maar dat hoeft ook niet, zolang je maar de verhuisdoos inpakt zoals ik het doe.

Ik leg niet alles horizontaal in de doos, nee…je legt alles verticaal in de doos. Dus als je borden inpakt, zet ze dan staand erin. Hiermee zorg je dat de druk, op bijvoorbeeld de borden, goed verdeeld wordt. Het is uiteraard nog steeds niet aan te raden om een verhuisdoos te laten vallen 🙂 dat spreekt voor zich. Maar, mocht er toch iets gebeuren, dan is de kans dat een bord breekt echt een stuk kleiner geworden. Dat is anders als alle borden op elkaar liggen.

Zet die boor maar in de muur

In de muur boren is nooit mijn favoriete bezigheid geweest. Ik ben heel handig met veel dingen, maar boren is daar niet echt één van. En sommige van mijn voorgaande huizen kunnen dat bevestigen. Want als ik in het verleden een boor in de muur zette, dan moest ik gegarandeerd meerdere lijstjes gaan ophangen om alle gaten weg te werken. Ook dat is nu verleden tijd. Ik heb namelijk een heel handige tip om makkelijk een gat in de muur te boren, zonder direct de hele muur af te breken.

Zorg dat je een stevig stuk tape bij de hand hebt. Bepaal natuurlijk eerst waar je het gat wil boren. Maak nu, met dat tape, een kruis op die plek. Dus plak twee stukken tape over elkaar en boor een gat, precies op de plek waar de twee stukken tape over elkaar heen gaan. Je zult merken dat je boor niet meer alle kanten op gaat en dat het heel makkelijk wordt om veilig een gat te boren. Klaar is Kees, nou ja, Marja in dit geval.

Nu nog je tapijt mooi maken

Okay, we zijn bijna klaar met verhuizen. Nu nog zorgen dat je tapijt er mooi uitziet. Ik heb alles op de plek gezet waar ik het wilde hebben, maar na een paar dagen denk ik…neeeeee! Die stoel wil ik toch graag ergens anders. Inmiddels zitten er putjes in je tapijt. Heel vervelend. Giet er wat water in, laat het een nachtje rusten en zuig het de volgende ochtend weg. Je putje is verdwenen en je tapijt ziet er weer perfect uit.

En wil je het tapijt dat er ligt even opfrissen? Dan kun je hier lezen hoe ik dat doe met wat water én wat wasverzachter. Wordt het heerlijk fris van!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk meer tips!