Beslagen brilglazen behandelen

We dragen steeds vaker een mondkapje. Maar voor brildragers kan dat knap lastig zijn met beslagen brilglazen. Daar heb ik een handige oplossing voor!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0

Ja, ik ben ook af en toe een brildrager, dus ik ken het probleem waar jullie mee zitten. Nu we steeds vaker een mondkapje moeten dragen merk ik ook dat ik daar steeds meer vragen over krijg via Facebook of YouTube. Dus dat heeft mij aan het denken gezet. Is daar een makkelijke oplossing voor?

Het werkt net als bij spiegels

Ik heb ook niet altijd direct een antwoord op de vragen die jullie insturen. Maar ik probeer ze wel zoveel mogelijk te beantwoorden. En als ik een antwoord stuur, is dat uitsluitend een oplossing die ik zelf heb uitgetest. Ik wil namelijk 100% zeker weten dat mijn oplossingen ook écht werken. Dus, na lang nadenken ging er een lichtje bij me branden. Scheerschuim!

Lees ook

Schoonmaaktips voor de badkamer

Scheerschuim op spiegels

Waarschijnlijk kennen jullie mijn tip wel over het insmeren van je badkamerspiegels met scheerschuim. Waarom doe ik dat? In scheerschuim zit aluin, een zuiveringszout. Dit zorgt ervoor dat de spiegels niet beslaan als je gaat douchen. Ik smeer wat scheerschuim op de spiegel en gebruik dan een zachte doek om dit goed uit te wrijven. Je gebruikt dus geen water, anders spoel je de scheerschuim met de aluin weg. En dat wil je niet.

Werkt het ook voor beslagen brilglazen?

Eén en één is twee, dus dacht ik: als het voor mijn spiegels werkt, werkt het misschien ook voor mijn beslagen brilglazen. Je komt er alleen maar achter als je het probeert. Dus, ik heb de scheerschuim gepakt én mijn brilglazen ermee ingesmeerd. Heel lichtjes maar, want je hebt niet veel nodig. Daarna met een heel zachte doek uitgewreven. En…ja hoor, het werkt!

Beschadiging of vetresten

Tja, nu heb ik deze tip laatst al via mijn Facebook pagina gedeeld en toen kreeg ik gelijk heeeeeel veel commentaar van mensen. “Het werkt niet! Het is onzin!” of “Het beschadigt je brilglazen, nooit doen!” of “Mijn bril is helemaal vet en wordt niet meer schoon!” Nou, het commentaar was niet mals. Maar, ik ben eigenwijs en ik kijk alleen maar naar mijn eigen resultaat. En voor mij werkt het 100%! Daarom misschien goed om even in te gaan op de vele opmerkingen die jullie achterlieten.

Scheerschuim en niet scheergel!

Het belangrijkste bij deze tip is: gebruik scheerschuim, GEEN scheergel of scheerschuim met toegevoegde verzorgingsmiddelen. Ik kan het kennelijk niet vaak genoeg zeggen: in scheerschuim zit namelijk aluin en geen rare toevoegingen die er niet in horen. Scheergels hebben vrijwel altijd extra verzorgende ingrediënten die je huid voeden. Maar hierdoor worden je spiegels, en dus ook je brilglazen vettig. En ja, dan is het heel lastig schoonmaken én blijven je brilglazen beslagen.

Beschadigingen aan je glas

Wat betreft de beschadiging aan je glas. Ook hier geldt: gebruik echt gewoon de goedkoopste scheerschuim zonder toevoegingen. Dit kan je glas niet beschadigen. Ik kan me voorstellen dat er bij andere scheergels met toevoegingen microplastics inzitten of dat er iets anders gebruikt is. Of, het ligt aan de doek de je gebruikt. Gebruik echt een zachte doek, dat doe je anders ook. Maar geloof me, voor mij werkt het, dus voor jou ook!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tip hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk hier mijn tips!