Kaarsvet verwijderen met een strijkijzer

Kaarsvet verwijderen uit de tafel, je bank of je kleding? Het is niet moeilijk, maar je moet het wel even zorgvuldig doen.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Kaarsvet verwijderen is dus een klus waar de meeste mensen weleens mee te maken krijgen. Maar vrees niet, gelukkig is het helemaal niet moeilijk het kaarsvet ook echt eruit te krijgen. Wat heb je nodig? Een strijkijzer en wat keukenpapier, that’s it.

Feestelijk ongelukje

Zo’n kaarsje kan heel erg feestelijk zijn. Maar natuurlijk ook super romantisch 😉 behalve natuurlijk als je liefje opeens zijn of haar vingers bezeerd zodra er kaarsvet op komt. Nog vervelender misschien is kaarsvet op je kleding, bank of vloerkleed. Hoe krijg je het eruit?! Je gaat met een mes in de weer, schrapen, pulken, noem maar op. Overal zit nu kaarsvet, er blijven vlekken achter en in het ergste geval beschadig je het mooie tapijt of de bank. Dat willen we niet! Goed nieuws, dat is ook nergens voor nodig.

Kaarsvet verwijderen

Let op! Zo gaat kaarsvet verwijderen op de manier zoals het echt hoort. Je pakt een stuk keukenpapier én een strijkijzer. Leg het stuk keukenpapier op het kaarsvet, zet het strijkijzer op een lage stand (je kunt altijd warmer als het nodig is). Ga nu met het strijkijzer over de plek waar het kaarsvet zit. Je zult zien dat het kaarsvet wordt ‘opgezogen’ door het keukenpapier. Vervolgens leg je een schoon stuk van het papier op de plek met het kaarsvet en herhaal je de handeling tot al het kaarsvet is opgenomen.

Let op!

Belangrijk is het om continue een schoon stukje papier te pakken omdat je anders het kaarsvet weer terug de plek in strijkt. Dat was makkelijk, niet?

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.