Kalkaanslag verwijderen, ik test de nieuwe HG ECO kalkreiniger voor de badkamer!

Ik ben altijd op zoek naar een goede kalkreiniger voor de badkamer, want kalkaanslag zit overal. Daarom test ik dit keer de nieuwe HG ECO kalkreiniger.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Kalkaanslag verwijderen in de badkamer, het is één van de meest gelezen onderwerpen op mijn blog. Niet zo gek ook, want in veel Nederlandse steden en dorpen hebben we last van zogenaamd ‘hard water’. Ofwel: water met veel kalk- en magnesiumdeeltjes erin. En dat zie je terug in bijvoorbeeld je badkamer.

In ons land wordt het meeste drinkwater uit de bodem naar boven gepompt. Omdat onze grond rijk is aan kalk, komt dat mee omhoog. Gelukkig is dit niet slecht voor onze gezondheid. Maar, wat wel slecht is: als we kalkaanslag een kans geven in ons huis, dan heb je veelal agressieve middelen nodig om er weer vanaf te komen. Die zijn niet alleen slecht voor onze gezondheid, maar ook voor ons milieu.

Milieuvriendelijk kalkaanslag verwijderen

Maar wat is nu de beste manier om kalkaanslag te verwijderen in je badkamer? Er zijn tal van dure middeltjes op de markt die van alles beloven, maar het niet doen. Sterker nog, als je het regelmatig gebruikt kun je zelfs je mooie kranen beschadigen, of laten tegels los omdat de voegen het spul niet aankunnen.

En dan is er nog schoonmaakazijn. Heel veel mensen denken altijd: schoonmaakazijn is niet agressief en ideaal voor het huishouden. Maar niets is minder waar. Schoonmaakazijn is geen natuurazijn. Het is chemisch samengesteld en ook agressief. Daarom gebruik ik het nauwelijks in mijn eigen huishouden.

Win een gratis HG ECO pakket!

HG ECO en Marja met alle producten

Testen, testen, testen

Tja, wat dan wel? Is er een milieuvriendelijke manier van kalkaanslag verwijderen? En is die ook vriendelijk voor ons? Mijn korte antwoord is ja, die oplossing lijkt er te zijn! Het komt in de vorm van het nieuwe HG ECO assortiment.

Ik was al fan van HG, want ook ik heb het in mijn keukenkastje staan. Maar nu ook zij een eco-lijn hebben, ben ik helemaal een blij ei. Echt waar! Eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe niet de meest ecologische schoonmaker. Mijn excuus daarvoor? Het is niet dat ik niet met mijn tijd mee wil gaan, want dat wil ik maar al te graag. Tot nu toe was ik nog geen milieuvriendelijk schoonmaakmiddel tegengekomen dat écht doet wat het beloofd.

Veel meer schoonmaakmiddel dan normale middelen

De eco-producten die ik in het verleden heb mogen testen waren in mijn ogen alles behalve milieuvriendelijk. Ze maken niet goed schoon, terwijl ze daar wel voor bedoeld zijn. Dus als je ongeveer een halve fles milieuvriendelijk schoonmaakmiddel moet gebruiken om een beetje resultaat te krijgen, dan schiet het z’n doel voorbij.

Dus toen HG mij benaderde met de vraag of ik hun nieuwe ECO producten wilde uitproberen, was ik natuurlijk heel nieuwsgierig. “Zou dit nu eindelijk een eco product zijn dat wel goed werkt?” Laten we het uitproberen. Mijn conclusie: Wow!!!

Een eco product dat doet wat het belooft!

Ja, ja, ja zal je denken. Volgende week zeg je misschien wat anders met een ander schoonmaakmerk. Maar als je me al lang genoeg kent weet je dat dat niet zo is. Ik gebruik alleen producten waar ik 100% achter kan staan. Anders komt het er bij mij écht niet in. En na meerdere testen van de nieuwe HG ECO schoonmaakmiddelen ben ik nog steeds heel enthousiast. Eindelijk een eco product dat écht doet wat het belooft.

Geef je op en win!

Ik heb HG gevraagd of ik, speciaal voor jullie, een pakket met ECO producten mag weggeven. En dat mag! Sterker nog, ik mag er wel 5 weggeven! Wat je hiervoor moet doen? Je naam en e-mailadres achterlaten, dan maak ik binnenkort bekend wie het pakket helemaal gratis thuisgestuurd krijgt. Maar doe snel mee, want de winactie blijft niet lang online staan.

Bekijk hier mijn test!