Hondenharen verwijderen uit de vloerbedekking

Hondenharen zijn stug en daardoor moeilijk op te zuigen. Maar met deze tip wordt hondenharen verwijderen werkelijk een fluitje van een cent!
1 keer gedeeld
0
0
0
1
0
0
0

Mijn oppashondje Kaj komt regelmatig langs. Hoe lief hij ook kijkt, na zijn bezoekje maak ik altijd de vloerbedekking weer even extra schoon. Het ruikt dus altijd lekker fris en mijn tapijt ziet er ook net zo fris uit. Mijn tips hiervoor zijn echt niet ingewikkeld. Dus laten we maar direct aan de slag gaan. Het enige dat we nodig hebben is: waspoeder (of een voorwaspoeder zoals Biotex) én een flesje wasverzachter.

Weg met die hondengeur!

Voordat we de hondenharen verwijderen uit de vloerbedekking, beginnen we met het verwijderen van die muffige hondengeur. Overigens werkt dit voor allerlei geurtjes, dus niet alleen bij honden. Het is heel eenvoudig. Ik strooi waspoeder over mijn vloerbedekking. Je kunt hier ook voorwaspoeder voor gebruiken, als je geen waspoeder hebt. Vervolgens pak ik de stofzuiger en zuig ik al het waspoeder heeel goed op. Door de warmte van de motor begint je stofzuiger heerlijk te ruiken! Ruik je het ook al? En die geur verspreidt zich omdat je de hele ruimte aanpakt. Terwijl je aan het stofzuigen bent neem je natuurlijk al veel hondenharen mee. Maar niet allemaal en daar heb ik de volgende oplossing voor.

Hondenharen verwijderen met wasverzachter

De stofzuiger is klaar, voor nu althans, maar je hebt hoogst waarschijnlijk niet alle hondenharen kunnen verwijderen. Hondenharen kunnen heel stug zijn, dus die moeten we apart aanpakken. Nou, daar heb ik een makkelijke oplossing voor. Wasverzachter. Heel simpel. Vul een bakje met lauw warm water. Doe er een scheutje wasverzachter bij. Ga nu met een doekje de vloerbedekking goed opborstelen. Door de wasverzachter worden de hondenharen zachter en zijn ze heel makkelijk te verwijderen. En het ruikt ook zo lekker! Dus weg hondenharen, weg hondengeur én je vloerbedekking ziet er direct een stuk frisser uit! Ja, het is even een werkje, maar het is het meer dan waard.

Haarborstels schoonmaken

Als je dan toch al bezig bent met wasverzachter, gebruik het dan ook direct voor je eigen haren. Om precies te zijn je haarborstels. Deze borstels zijn vaak ook moeilijk schoon te krijgen omdat onze haren diep verweven zitten in de borstel. Maar ook voor onze haren werkt wasverzachter perfect. Zet de borstels die je schoon wilt maken rechtop in het water met wat wasverzachter. Even laten staan zodat het haar zacht kan worden. En je zult zien, het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor iedere week nieuwe tips en recepten.