Waarom een goede badkamer ventilator zo belangrijk is!

Een goed geventileerde badkamer is goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Ik leg je uit waarom een badkamer ventilator zo belangrijk is.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Badkamer ventilator

Een badkamer moet een heerlijke plek zijn waar je op een gezonde manier gebruik van maakt. Een badkamer ventilator is hierbij onmisbaar. Het zorgt niet alleen voor gezondere lucht, maar is ook goed voor je portemonnee. Ik zal je uitleggen waarom!

Gezondere lucht in je badkamer

Een badkamer ventilator zorgt voor de afvoer van vocht. Hiermee wordt er een drogere en schonere lucht in je badkamer gewaarborgd. Blijft de badkamer vochtig, dan zul je op den duur last gaan krijgen van schimmelplekken op je muren én tussen je tegels. Die zwarte plekken zien er niet alleen vies uit, het is ook super ongezond. Daarnaast is een vochtige badkamer een ideale plek voor muffe geurtjes en kan het ongedierte aantrekken, zoals zilvervisjes. Een goede ventilator voor de badkamer zorgt dus voor frisse lucht, een goede ventilatie én dat laatste is ook belangrijk bij het schoonmaken van de ruimte.

Geld besparen met een badkamer ventilator

Maar waarom dan goed voor je portemonnee? Naast alle gezondheidsredenen kan een ventilator ervoor zorgen dat je badkamermeubels het langer volhouden. Een vochtige omgeving tast namelijk heel makkelijk de materialen van je mooie badkamermeubels aan. Badkamerkastjes kunnen bijvoorbeeld gaan rotten, maar ook je radiator kan gaan roesten. Hoewel het niet heel veel scheelt, is een droge lucht opwarmen ook minder kostbaar dan vochtige lucht. Dus wellicht dat je energierekening er ook een heel klein beetje van mee profiteert. Ach, alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

Bedienen met een app

Heb je ramen in je badkamer, dan scheelt het uiteraard ook al als je elke dag goed doorlucht door ze even open te zetten. Toch is ook in dat geval een badkamerventilator nog steeds onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan slecht weer. En wat als je aan het douchen bent? Dat doe je liever niet me een open raam! Daarnaast kunnen deze ventilatoren ook uitgerust zijn met een vochtsensor waardoor ze vanzelf reageren op de hoeveelheid vocht in de lucht. Er zijn er zelfs die te bedienen zijn via een app op je telefoon! Let dus goed op alle mogelijkheden bij het kopen van een ventilator.

De ventilator schoonmaken

En ten slotte is het belangrijk om je ventilator in de badkamer, maar ook in het toilet goed schoon te houden. Let er dus op dat een ventilator makkelijk uit elkaar te halen is zodat je de onderdelen even goed kunt afstoffen. Een ‘vieze’ ventilator is namelijk een bron van slechte bacteriën. En tegelijkertijd dus ook een goede distributieplek van deze bacteriën. Ze worden namelijk makkelijk verspreid. Een schone ventilator is dus essentieel om bijvoorbeeld geen last te krijgen van ‘verkoudheidsverschijnselen’ zoals een verstopte neus. Maak de ventilator dus regelmatig even schoon.