Iedereen kan de pot op wat mij betreft!

Ja je leest het goed: iedereen kan wat mij betreft de pot op. Want met deze drie handige tips blijft ons wc netjes én hygiënisch.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Iedere dag zitten we met onze billetjes op de bril van de wc, dus dat kan ook tot veel ergernissen leiden. Wat dacht je van poepstrepen die je tegemoet lachen zodra je de wc bril open doet? Nou inderdaad, ik vloek nooit (ben keurig opgevoed door mijn moedertje 🙂 ), maar dat zijn momenten waarop onhygiënische woorden uit mijn mond komen. 

Vandaar vandaag wat potpraat, want over de wc zijn we vrees ik nooit uitgesproken! Geen tips over hoe je de wc pot schoonmaakt en houdt. Nee, vandaag tips wat je nog meer over het toilet moet weten. Hoe hang je nu eigenlijk echt de wc rol op? Hoe voorkom je van die nare poepstrepen? En hoe blijft je wc borstel mooi schoon? Kom we gaan aan de slag!

Volg mij op Youtube

Volg je mijn Youtube kanaal al? Klik op onderstaande link en abonneer je. Zo blijf je altijd als eerste op de hoogte van mijn nieuwste tips! Ik deel iedere woensdag één.

Die tekeningetjes hebben een reden

Ons wc papier heeft altijd van die leuke patronen. Hondjes, beertjes, bloemetjes. Dat is niet omdat ze er zo gezellig uitzien, maar om je te helpen de wc rol op de juiste manier op te hangen. Geloof het of niet, maar heel vaak hangt de wc rol op de verkeerde manier in de houder. Als het tekeningetje niet zichtbaar is omdat deze richting de muur hangt, dan hangt ie verkeerd. Het wc papier rolt zo veel te makkelijk af, waardoor je niet alleen veel meer papier verbruikt, het hangt ook sneller op de grond. Niet heel hygiënisch. Als je de wc rol met het tekeningetje naar je toe ophangt, rolt het papier niet makkelijk af waardoor je minder gebruikt en het ligt niet direct op de grond. Nou, weet je dat ook weer!

De pot op zonder poepstrepen

Eigenlijk vind ik het woord alleen al vies, maar brrrrrr, ik heb een hekel aan poepstrepen! Niet heel uitnodigend als je de wc in komt. Als je samen in een huis woont is het ook niet heel netjes voor degene die na jou de wc gebruikt. En het is zo eenvoudig te voorkomen. Ik leg altijd wat opgevouwen wc papier in de wc. Zorg dat het de bodem van je wc helemaal bedekt. Vervolgens kun je zonder zorgen je grote boodschap doen en bij het doortrekken is alles weer weg. En kan degene die na jou komt met een gerust hart de wc bril optillen!

Schone wc borstel

Oh die wc borstel kan er vaak zo vies uitzien. Ik heb mijn wc borstel nu ongeveer 8 jaar en hij is nog steeds wit. Als in echt wit. Belangrijk is dat ik de wc borstel nooit direct na gebruik terugzet in de houder. Wat ik doe is heel simpel. Nadat ik heb doorgetrokken maak ik de wc pot schoon en laat ik de wc borstel in het water staan met de deksel op de wc. Meestal doe ik het voordat ik ergens naartoe ga, zo staat de borstel ongemerkt een tijdje in de wc en kan het water z’n werk doen. Als ik terugkom spoel ik door en sla ik de wc borstel uit. Als je wil kun je de wc borstel nog drogen door deze tussen de pot en de bril in te steken. Ik doe dat meestal niet, maar dat is aan jou. Wel spoel ik ‘m dus goed af, zodat al het achter gebleven vuil eruit is. Meer hoef je niet te doen. Makkelijk toch?

Volg me voor meer tips!

Dit was alles wat je moest weten voor de wc, althans voor nu, want we zullen het nog vaak over het toilet hebben. Maar wil je in de tussentijd meer tips voor een schoon en lekker opgeruimd huis? Volg dan mijn Facebook pagina of abonneer je op mijn Youtube kanaal. Je kunt natuurlijk ook hieronder een berichtje achterlaten, of een handige tip delen als je die hebt. Alles is welkom!