Meer slimme badkamer schoonmaaktips

Met deze slimme badkamer schoonmaaktips zorg je ervoor dat je badkamer altijd een oase van rust blijft. In de badkamer moet je tenslotte kunnen ontspannen.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Badkamer schoonmaaktips
Een schone douchekop is zo gepiept. Nieuwe douchekop kopen als de waterstralen alle kanten op vliegen, mooi niet! Gewoon de kop in een emmer met warm water en schoonmaakazijn leggen. Even laten liggen en in een mum van tijd zijn alle verstopte gaatjes weer ontkalkt en schoon. Zo wordt douchen weer een feesie!

Douchegordijn schoonmaken

Het is een plekje in de badkamer waar snel schimmel ontstaat. Maar als je ervoor zorgt dat het douche- of badgordijn van textiel is kun je het heel makkelijk in de wasmachine gooien. Ze zijn net iets duurder, maar het scheelt je zoveel kopzorgen. Wie wil er nu randen met schimmel? Wil je toch een plastic variant, was dan het gordijn met twee handdoeken, een half kopje zuiveringszout en azijn op het wolprogramma van de wasmachine. Daarna ophangen en laten drogen.

Bacteriën geen kans

Bacteriën zijn dolblij in de badkamer. Lekker vochtig en vaak warm. Geef iedereen in de badkamer dus een eigen handdoek, hoe lief je elkaar ook vindt. En leg de handdoek na gebruik op een verwarming of laat deze goed luchten. En nog een extra advies, maar dan voor jezelf. Gebruik een föhn na het douchen om je voeten te drogen, zo voorkom je voetschimmel. Echt waar!

Badmat

Over voetschimmel gesproken. De badmat wordt vaak vergeten. Deze is een bron van bacteriën om deze niet regelmatig wordt gewassen. Gooi de badmat dus in de wasmachine om ‘m goed schoon te houden.

Geen dampaanslag op de spiegel

Een tip die altijd werkt tegen dampaanslag op de spiegels: scheerschuim! Hier zie je hoe je dit doet. Spiegels insmeren met wat scheerschuim (geen scheergel!) en direct met een droge doek uitwrijven. Zo beslaan ze niet als je de douche uitkomt.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.