Weerstand opbouwen doe ik zo!

Mijn weerstand opbouwen doe ik op drie verschillende manieren. Nu het weer kouder wordt kan mijn lichaam wel wat extra aandacht gebruiken om niet ziek te worden.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Een goede weerstand is geen overbodige luxe. Daarom besteed ik er eigenlijk iedere dag van het jaar aandacht aan. Niet alleen nu het weer kouder wordt. Er zijn natuurlijk tal van methoden waarmee we onze weerstand opbouwen, maar deze drie manieren werken voor mij altijd het beste. En mijn weerstand is absoluut dik in orde! Ik denk dat ik al zeker 5 jaar niet ziek ben geworden! Heb jij zelf goede tips om een slechte weerstand te verbeteren? Deel ze hieronder!

Weerstand, wat is dat eigenlijk?

Het was even zoeken online maar het volgende heb ik gevonden: onze weerstand is een functie van ons afweersysteem. Dit afweersysteem moet bedreigingen van buitenaf, zoals virussen en bacteriën tegenhouden. Dus zodra er iets vreemds van buitenaf binnenkomt en het hoort er niet thuis, dan weet ons afweersysteem dat en gaat aan de slag om de bedreiging te neutraliseren. Zo lang we een goede weerstand hebben is er dus niets aan de hand en beschermt deze ons. Maar houden we onze weerstand niet op peil, dan kan het misgaan. 

Volg ook mijn Youtube kanaal!

Iedere woensdag deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Volg je mij al? Blijf op de hoogte van de laatste super soptips en andere adviezen!

Winter weerstand

De winter staat synoniem aan een goede weerstand opbouwen. Maar waarom eigenlijk? Waarom is de winter nu een periode waarin we allemaal opeens meer vitamine C gaan slikken of drankjes maken die een slechte weerstand moeten voorkomen? Nou, ik ben erachter gekomen dat daar wel degelijk iets achter zit. Door het koude weer overleven virussen bijvoorbeeld veel langer. Maar de droge en koude lucht kan er ook voor zorgen dat bacteriën en virussen zich makkelijker nestelen in onze luchtwegen. En bij koud weer gaan wij mensen automatisch dichter bij elkaar staan, zitten of liggen. De overdracht van bacteriën wordt dus een stuk makkelijker. Nou, wie had dat nu gedacht!

Een slokje appelazijn

Appelazijn is een wondermiddeltje. Echt waar! Ik neem iedere ochtend een eetlepel appelazijn met water. Het heeft een hoge zuurgraad en doodt schimmels en bacteriën. Bovendien reguleert appelazijn je bloeddruk én als klap op de vuurpijl: het helpt je stofwisseling verhogen. Perfect dus als je wat kilo’s wilt afvallen. Dus, vanaf nu een slokje appelzijn in de ochtend. Het geeft je enorm veel energie en helpt je weerstand opbouwen. 

Probiotica slikken

Bacteriën hebben meestal een negatieve toon, maar er bestaan ook goede bacteriën. En die goede bacteriën zijn vooral belangrijk voor onze darmflora. Wat heeft onze darmflora te maken met een goede of slechte weerstand? Het is de bron van veel ellende, althans, als je een slechte darmflora hebt. Belangrijk dus om deze goed te onderhouden. We kennen allemaal Yakult, maar probiotica zit in nog meer dingen. Ik slik ze iedere ochtend. Gewoon een klein pilletje en daar zit alles in wat je nodig hebt. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat zuurkool een geweldige bron van probiotica is? Maar ook Griekse yoghurt en zelfs augurken! Lekker, maar geef mij het pilletje maar, lekker snel 🙂

Brandnetelthee zuivert

Ik ben fan van onkruid. En ook al zijn brandnetels vreselijk als je erdoor geprikt wordt, vroeger wisten ze al dat het tegelijkertijd ook super gezond is voor je. Tegenwoordig hebben we (letterlijk) de mond vol van zogenaamde superfoods, maar eigenlijk zou de brandnetel daar ook tussen moeten zitten. Het is bloed zuiverend en heerlijk om te drinken. Daarom neem ik regelmatig een kopje brandnetelthee. Ik ben sowieso al een enorme theeleut.

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige tips waarmee we onze weerstand opbouwen? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruik bij het verbeteren van mijn weerstand, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Phital probiotica: http://bit.ly/35CSjXC
👉 Brandnetelthee: http://bit.ly/35yqsbb
👉 Appelazijn: http://bit.ly/32YWcEF
👉 Orthica vitamine C: http://bit.ly/36h3OUQ
👉 101 praktische toepassingen van appelazijn: http://bit.ly/32jwJp2
👉 Gezondheid uit de apotheek van God: http://bit.ly/2q2ISAw