3 handige schoonmaaktips met azijn

Deze 3 handige schoonmaaktips met azijn vind ik zelf onmisbaar in mijn huishouden. Natuurazijn vind ik namelijk een top middel waar ik niet zonder kan.
1 keer gedeeld
0
0
0
1
0
0
0

Regelmatig geef ik al schoonmaaktips waar ik natuurazijn bij gebruik. Maar eigenlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. En ik vind altijd wel weer manieren om natuurazijn ergens in te verwerken. Het is gewoon een fantastisch middel om te gebruiken in je huishouden. Maar dat hoef ik jullie denk ik niet meer te vertellen!

Daarom dat ik toch hoop dat deze 3 tips je toch een beetje kunnen inspreren. En misschien heb je er zelf ook een paar. Deel die dan. Leuk!

Tip 1: Vaatwasser grondig reinigen

Oh die lieve vaatwasser. Ik zou niet zonder kunnen in huis. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het met de hand afwassen. Alleen al daarom vind ik het de uitvinding van de eeuw. Maar, ook vaatwassers worden vies en dan kan natuurazijn van pas komen. Regelmatig geef ik mijn vaatwasser een grondige beurt, want uiteindelijk wil je dat je borden, je glazen én je pannetjes mooi schoon blijven.  Hoe ik dit doe?

Natuurazijn, uiteraard. Maar in combinatie met baking soda. Ik haal de afwasmachine leeg. Vervolgens strooi ik over de bodem baking soda. Dit doe ik bij voorkeur voordat ik ga slapen, dan kan de baking soda de hele nacht z’n werk alvast doen. Vervolgens giet ik ‘s ochtend een paar fikse scheuten natuurazijn in de vaatwasser. Het begint dan ook altijd zo lekker te schuimen, heerlijk. Als laatste hoef je alleen maar even de afwasmachine aan te zetten op het heetste programma en laat het maar rustig z’n werk doen. Nou, je vaatwasser zal je dankbaar zijn, echt waar!

Lees ook

Schoonmaken met azijn

Tip 2: Laat je bestek glimmen

Je kent het vast wel: je bestek is dof en zit vol met van die watervlekken. Nou, dat willen we niet en dat hoeft ook niet. Je wil dat je bestek glimt. Dat is heel eenvoudig met natuurazijn voor elkaar te krijgen. Vul een bak met water. Gewoon koud water is prima. Voeg een paar scheuten natuurazijn toe en leg je bestek hierin. Even laten rusten en met een borsteltje je messen, vorken en lepels schoon borstelen. Spoel het vervolgens goed af, zodat de azijn echt weg is. Met een schone theedoek droogmaken en kijk ze eens glimmen!

Tip 3: Wasgoed fris laten ruiken

Ach ja, ik kan het niet laten. Ik heb deze tip al zo vaak gegeven, maar toch blijven mensen er naar vragen. Ik was mijn wasgoed altijd met wat natuurazijn bij het wasmiddel. De natuurazijn voeg ik toe aan de hoofdwas én aan het bakje voor de wasverzachter. Vervolgens was je gewoon je wasje zoals je dat normaal ook zou doen. En moet je eens ruiken hoe heerlijk fris je was wordt. Ook niet onbelangrijk: hoe zacht je was ook wordt. De natuurazijn is een soort waskracht versterker. Het maakt ook je machine goed schoon én gaat kalk tegen. Nou, wat wil je nog meer? 

Bonustip: Drink een glaasje

Tja, lekker is het niet, maar wel heel gezond. Een glaasje natuurazijn op nuchtere maag. Wel verdund natuurlijk, met water. Anders zou het wel heel zwaar op de maag vallen die zure bende :-p Ik doe ‘s ochtends 1 eetlepel natuurazijn of appelazijn in een groot glas met water en dat drink ik op. Nou, dat is hartstikke gezond, maar wel even afzien. 

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk hier mijn tips!