Zelfgemaakte kaaskoekjes met ham en basilicum

Deze kaaskoekjes maak ik altijd zelf voor bij de borrel of een etentje. Ze zijn alleen wel heel verslavend, dus pas op…maak maar direct extra!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0

Dus, vandaag weer een makkelijk recept: kaaskoekjes van bladerdeeg, gevuld met ham en basilicum. Maar het leuke is, je kunt er van alles in doen. Dat laat ik aan jou over. Spek kan ook, of iets met zongedroogde tomaatjes, ook heel lekker. Laat je creativiteit de vrije loop en doe wat je wil. Het leuke is, het lukt eigenlijk altijd!

Voor iedere borrel een kaaskoekje

Het is echt niet dat ik heel vaak borrel, maar er is niets lekkerder dan zelfgemaakt kaaskoekjes. Ik garandeer je dat je verkocht bent zodra je dit recept hebt uitgeprobeerd. En wat het zo makkelijk maakt is dat je heel makkelijk goede bladerdeeg in de supermarkt kunt kopen. Gewoon in het vriesvak. Je kent ze wel, die vierkante verpakkingen. Even laten ontdooien en je kunt aan de slag. Dus laten we ook maar beginnen met dit borrelhapje!

Kaaskoekjes met ham en basilicum

Voordat we beginnen nog even wat tips. Ik gebruik van die lekkere roomboter bladerdeeg, die is namelijk net iets lekkerder dan gewone doorsnee bladerdeeg. Maar goed, dat is ook persoonlijke smaak. Verder gebruik ik een ham die ook niet té zout is. Je moet oppassen dat de kaaskoekjes niet te zout wordt, want er gaat ook al Parmezaanse kaas bij. Let dus even op. Verder gebruik ik wel verse kruiden. Gedroogde kruiden uit een potje kan, maar persoonlijk vind ik die snel een beetje muffig smaken als ze uit de oven komen. Oh ja, ik maak stiekem altijd een dubbele hoeveelheid want ze zijn zo op! Je gasten zijn er dol op.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram ham, in kleine stukjes gesneden
  • 1 handje vol verse basilicum
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • een deegroller

Bereiding

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot je een plak hebt van ongeveer 20 cm bij 20 cm. Maak ‘m niet te dun, want anders valt het later uit elkaar. Verdeel de ham, basilicum en Parmezaanse kaas over de plak bladerdeeg, maar laat een rand van ongeveer 1 cm vrij. Rol nu de bladerdeeg met de ingrediënten goed strak op. Wikkel deze rol in plastic vershoudfolie en leg in de koelkast. Laat zo’n 30 minuten minimaal liggen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius. Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en snijd de kaaskoekjes, zo’n 1 cm dik. Leg de kaaskoekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe zo’n 15 minuten in de oven en klaar zijn ze!

Meer weten?

Ik hoop dat je weer van het recept hebt genoten. Laat hieronder even een berichtje achter als je zelf het recept hebt uitgeprobeerd. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën. Wil je mijn andere recepten bekijken? Neem dan een kijkje op mijn speciale Youtube playlist met recepten. En wil je op de hoogte blijven van alles? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief!