Badkamer schoonmaken en kalkaanslag verwijderen

De badkamer schoonmaken is belangrijk, want wie wil er zich nu in een vieze badkamer wassen? Als we dan toch bezig zijn kunnen we direct ook kalkaanslag verwijderen.
2 keer gedeeld
0
0
0
2
0
0
0
Een tijdje geleden kreeg een vraag van Jitske. Via mijn Facebook pagina vroeg ze hoe ze haar glazen douchecabine weer schoon kreeg. Het glas was schoon en stralend, maar onderaan zat een strook met hardnekkig vuil dat maar niet wegging. Ik hoor het vaak. Zeepresten, vettigheid, kalkaanslag. Combineer ze en je hebt een schoonmaakprobleem. Dit geldt niet alleen voor glas, ook voor tegels, badkuipen, noem maar op. De oplossing is voor alle situaties hetzelfde.

Badkamer schoonmaken

De badkamer schoonmaken is belangrijk. Je wast je iedere dag, maar vaak heb je niet de tijd om alles weer goed schoon te maken. Wat te doen? In het geval van Jitske, die een strook aan vuiligheid niet weg kreeg, is de oplossing als volgt. Om te beginnen gebruiken we te veel zeep, douchegel, vul maar in wat je gebruikt. Te veel van alles is niet goed. En dat in combinatie met kalkaanslag is al helemaal niet goed! De oplossing als niets meer werkt? Dikke bleek.

Kalkaanslag verwijderen

Uiteraard is het verstandig om na iedere keer douchen even het water te verwijderen. Even een raamtrekker er overheen, een droge doek en klaar. Dat is in een ideale situatie. De kans op kalkaanslag en vuiligheid is dan minimaal. Maar ik begrijp heel goed dat dit niet altijd gaat, of dat sommige gezinsleden het vergeten. Geen probleem. Neem een sponsje, doe er wat dikke bleek op en dep de plekken waar de kalkaanslag en zeepresten zitten. Laat een uurtje intrekken, kook ondertussen water en giet dit er overheen, terwijl je met een afwasborstel de plekken schoonmaakt. Met een schone doek goed droog maken en klaar.

Voegen weer wit maken

Hetzelfde geldt voor de witte voegen van je badkamer. Je behandelt de voegen met een sponsje en dikke bleek. Intrekken, naspoelen en voila. Ook je voegen zijn weer schoon. Deze kunnen gelig worden en dat is geen fijn gezicht. Natuurlijk is dikke bleek niet het meest milieuvriendelijke product. Ik hoor menig bezoeker dan ook nu al roepen: “Marja! Hoe kun je zeggen dat je dikke bleek moet gebruiken, dat is zooo slecht voor onze omgeving!” En ja, dat klopt. Je hebt helemaal gelijk. Maar soms werkt niets anders. Bijhouden is het beste, maar lukt dit niet dan is een drastisch middel nodig. En omdat je een sponsje gebruikt, heb je uiteindelijk maar weinig dikke bleek nodig.

Badkamer ook schoonhouden!

Onze badkamer is schoon, nu moeten we het zo houden! Ik gebruik een middel dat veel huishoudens gewoon in de kast hebben staan: autowax. Ik heb al eerder laten zien hoe dit werkt, maar voor alle zekerheid nog een keer een korte uitleg. Na het douchen of schoonmaken zorg je dat het glas of de badkamertegels goed droog zijn. Wrijf vervolgens autowax op het oppervlakte en wrijf het direct goed uit. De wax laat een laagje achter waardoor kalkaanslag of vuiligheid geen kans krijgen te hechten. Ideaal!