Je boodschappen schoonmaken tegen het coronavirus

Moet je je boodschappen schoonmaken tegen het coronavirus? En hoe zit dat met geld, of je post? Ik laat zien hoe je dat het beste kunt doen in deze tijd. Want het is zeker heel verstandig om even een doekje te halen over de verschillende oppervlakken waarmee je in aanraking komt.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Video afspelen

Via mijn Facebook pagina ontving ik een vraag van iemand die nog steeds in een winkel werkt én papiergeld of muntgeld moet aannemen. Zij wilde uiteraard voorkomen dat ze besmet wordt met het coronavirus en vroeg daarom hoe ze het beste dit geld kon schoonmaken. Maar ik krijg dezelfde vraag ook over het aanpakken van je boodschappen, pakketjes of post die afgeleverd wordt. Tja, hoe kun je dat het beste doen?

Overzicht coronavirus op oppervlakken

Een overzicht van hoe lang het coronavirus actief blijft op oppervlakken (bron: RIVM)

Coronavirus en oppervlakken

Het coronavirus blijft wel degelijk actief op oppervlakken zoals papier, plastic of staal. Het verschilt wel per oppervlak. Zo blijkt het virus op papier en karton tot wel 24 uur actief. Op staal kan het zelfs tot 60 uur actief blijven. En plastic nog langer! Niet onverstandig dus om je boodschappen of geld dat je moet aanpakken toch even schoon te maken. Maar hoe? Ik heb het al eerder uitgelegd bij het wassen van je handen: het coronavirus wordt eigenlijk bij elkaar gehouden door een vetlaagje. Als dit vetlaagje verwijderd wordt, valt het virus uit elkaar en wordt het onschadelijk gemaakt. Dus dat laat ook direct zien hoe je het beste je boodschapen schoonmaakt.

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Boodschappen schoonmaken tegen coronavirus

Wat kun je doen bij het schoonmaken van je boodschappen of geld tegen coronavirus? Het simpelste schoonmaakdoekje is eigenlijk al voldoende. Het hoeft dus echt geen antibacterieel doekje te zijn of een ander duur doekje. Gewoon een goedkoop schoonmaakdoekje dat zeep bevat. Dit zorgt er namelijk voor dat dat vetlaagje oplost. Als ik dus boodschappen heb gedaan haal ik zo’n doekje over mijn boodschappen heen. Zodra het doekje geen vocht meer achterlaat moet je het doekje vervangen voor een nieuwe, want dan weet je dat het ‘leeg’ is. Hetzelfde kun je dus doen met geld en met je post, of postpakketjes van karton die je ontvangt. En nadat je dit allemaal hebt gedaan: handen wassen! Dat werkt nog steeds het beste tegen dit coronavirus.

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn uitleg hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. En heel erg belangrijk is dat je je informatie haalt uit betrouwbare bronnen, zoals het RIVM. Dus wil je goed geïnformeerd worden over het coronavirus ga dan naar de website van het RIVM en zoek daar naar een antwoord op je vraag. En heb je een andere vraag of opmerking? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Hygiënische doekjes: https://bit.ly/hygienischedoekjes