Gevaarlijke bacteriën in de keuken

Onze keukens zitten vol met gevaarlijke bacteriën. En weet je wat de grootste bron van bacteriën is? Het bekende gele schoonmaakdoekje.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Precies, dat gele doekje dat heel veel mensen gebruiken in de keuken is een bron van gevaarlijke bacteriën. Als je het doekje iedere dag wast is er geen probleem. Maar dat doen we niet. Het ligt dagen lang op het aanrecht, wordt continue gebruikt en ligt ongemerkt heel veel bacteriën te ontwikkelen. Het is een ware broedplaats van viezigheid.

Gevaarlijke bacteriën op het aanrecht

Het is dan ook niet verbazend dat zoveel mensen in het ziekenhuis belanden. In één zo’n geel doekje zitten enorme hoeveelheden gevaarlijke bacteriën waar we constant mee in aanraking komen. Mensen met even wat lagere weerstand zijn direct het dupe. Maar de oplossing is heel eenvoudig. Gebruik meer papier. Een keukenrol is wat dat betreft heel hygiënisch. Als je heel graag doekjes gebruikt, was ze dan regelmatig. Dit kan bijvoorbeeld ook in de afwasmachine als je deze hebt. Gebruik dus altijd twee doekjes, één voor op het aanrecht, één voor in de afwasmachine. Als de ene dan gewassen is, kun je die omruilen met het doekje op het aanrecht.

Muf ruikende afvoertjes

Ken je dat? Je komt terug van vakantie en je keuken en huis ruiken muf. Bah! Dat komt door het water dat stil in de afvoertjes ligt. Normaal gebruik je de kraan en stroomt het water door, maar nu gebeurt er niets. Het water dat in de afvoer achterblijft is een bron van bacteriën. Weet je hoe je dit kunt voorkomen? Slaolie! Jawel, giet een laagje slaolie in de afvoertjes. De olie vormt een beschermlaag over het water waardoor bacteriën geen kans krijgen.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.