fbpx

Transpiratievlekken verwijderen uit je kleding

Transpiratievlekken verwijderen
Transpiratievlekken verwijderen, hoe doe je dat? De vlekken die bijvoorbeeld onder je oksels ontstaan kunnen heel hardnekkig zijn. Dus hoe kom je er vanaf? Of zijn ze misschien überhaupt te voorkomen?

We hebben er allemaal last van, alleen de één iets meer dan de ander: transpiratie. Tja, het is je lichaam die je lichaamstemperatuur reguleert én die middels je zweet van afvalstoffen probeert af te komen. Dat in combinatie met bacteriën (sorry, het is geen smakelijk verhaal helaas!), zorgt ervoor dat er van die vervelende transpiratievlekken kunnen ontstaan. 

Transpiratievlekken voorkomen

Helemaal voorkomen is lastig. Dat kan ik je niet garanderen. Maar wat je wel kunt doen om die transpiratievlekken zoveel mogelijk te voorkomen is: schoner transpireren. Maar hoe doe je dat dan? Heel eenvoudig eigenlijk, je kunt het beste minimaal anderehalf liter water drinken per dag. Hiermee bedoel ik ook echt water. Dus niet koffie, thee of frisdrank meetellen. Puur water. Dit zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen makkelijker via de urine kunnen worden afgevoerd. Plus je gaat er schoner door transpireren.

Lees ook

Transpiratievlekken verwijderen

En dan de transpiratievlekken zelf. Want als je ze eenmaal hebt wil je er natuurlijk ook weer vanaf komen! Ik gebruik daar vloeibaar inweekmiddel voor. Het handige van vloeibaar inweekmiddel is dat je het rechtstreeks op de plek kunt spuiten of smeren. Normaal zou je natuurlijk een kom vullen met water en poeder, het kledingstuk erin leggen, laten weken, noem maar op. Nu kun je de vloeistof direct aanbrengen en z’n werk laten doen.

Nadat je de transpiratievlekken hebt ingespoten doe je het kledingstuk in de wasmachine en was je het gewoon volgens de voorschriften. Mochten het echt hardnekkige vlekken zijn, laat het kledingstuk dan even liggen of gebruik alsnog de ouderwetse methode met poeder. Het is ook helemaal niet erg als het kledingstuk met het vloeibare inweekmiddel gewoon in je wasmand blijft liggen tot het gewassen kan worden. Je kledingstuk wordt er niet door beschadigd. Dus gebruik het naar eigen inzicht.

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tip hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk hier mijn tips!

deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

CV problemen verhelpen

Problemen met de CV verhelpen

Hoe verhelp je de meest voorkomende problemen met je CV, zonder dat je daar meteen iemand voor hoeft te bellen? Ik heb een paar tips.

Goud en zilver schoonmaken doe je zo

Goud en zilver schoonmaken doe je zo

Gouden sieraden schoonmaken, ik heb daar een heel makkelijk trucje voor. Goud kan namelijk best vies worden en we willen dat het bling blinkt!

Kerrievlekken verwijderen

Kerrievlekken verwijderen doe je zo

Kerrievlekken verwijderen is makkelijker dan je denkt. De kleur van de geelwortel die erin zit is heel hardnekkig. Toch is er één methode die goed werkt!

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.