Kaarsvet verwijderen en andere kersttips

Met deze handige kersttips kun je straks ontspannen tijdens de kerst. Ik ga kaarsvet verwijderen en laten zien hoe je voorkomt dat kaarsen überhaupt gaan druipen. Verder laat ik zien hoe je heel makkelijk je houten tafel beschermt tegen hete pannen of schalen én wat te doen met nare geurtjes in huis?
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Dit zijn voor veel mensen stressvolle tijden. Veel koken, familie en vrienden over de vloer, versieringen én…troep! Want wie blijft er achter met de rotzooi? Jij 🙂 dus als ik een klein beetje kan helpen met wat handige kersttips, dan doe ik dat natuurlijk dolgraag!

Een mooi gedekte tafel

Voor het kerstdiner straks wil je natuurlijk je tafel mooi dekken. Nou, daar hoef ik je niet bij te helpen want dat kun je prima zelf. Maar, ik heb wel handige kersttips om je kostbare tafel goed te beschermen tegen hete pannen en schalen. Heel eenvoudig met wat aluminiumfolie. Eerst doe je een onderlaken of, zoals ik altijd doe, een hoeslaken met elastiek op de tafel. Ik vind zelf dat hoeslaken handig want door dat elastiek past deze perfect overal overheen zonder dat het gaat schuiven. Maar dat is aan jou. In ieder geval is dat al een eerste laag bescherming die je aanbrengt waar je vervolgens een stuk aluminiumfolie op kunt leggen. Leg het folie op de plekken waar je een pan of schaal op gaat zeggen. Nu het tafelkleed er overheen en klaar ben je! Geen onderzetter meer nodig. En voor wie tijdens het kerstdiner rode wijnvlekken maakt of andere vlekken, deze vlekkendoekjes helpen daar direct bij!

Volg mij op Youtube!

Iedere woensdag is het Super Sop Woensdag en deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Abonneer je dus ook en blijf op de hoogte van mijn tips en tricks!

Geen druipende kaarsen meer!

Het kan natuurlijk heel mooi staan zo’n druipende kaars, maar dat is meer voor een middeleeuws kasteel ergens in Duitsland. Ik voorkom liever dat mijn kaarsen gaan druipen want al dat kaarsvet verwijderen kost ook weer tijd en energie. Ik heb een heel eenvoudige oplossing voor het niet meer laten druipen van kaarsen. Vul een vaas, waar de kaarsen rechtop in kunnen staan, met water. Voeg daar een fikse scheut zout aan toe. Zet de kaarsen daar rechtop in en laat ze even staan. Het zout hecht zich aan het kaarsvet en vormt nu een laagje om de kaars heen. Haal de kaarsen eruit, maar droog ze niet af! Dit is heel belangrijk, anders veeg je die beschermlaag weer weg. Als je de kaars nu aansteekt gaat de kaars niet druipen.

Kaarsvet verwijderen

Mocht er dan toch een ongelukje gebeuren – dat kan natuurlijk altijd – dan is het heel makkelijk om het kaarsvet weer te verwijderen. Begin met het voorzichtig eraf halen van het meeste kaarsvet. Ga niet lopen schrapen met een mes, want dan beschadig je uiteindelijk alleen maar het tafelkleed of het kledingstuk waar het op zit. Kijk ook goed van welk materiaal het tafelkleed of kledingstuk is gemaakt. Neem een stuk keukenpapier, leg dit op het kaarsvet en gebruik nu een strijkijzer om langzaam het kaarsvet te verwarmen. Ik zet het strijkijzer altijd eerst op de laagste stand. Je kunt de temperatuur steeds warmer maken mocht dat nodig zijn, afkoelen als je merkt dat het té heet is wordt moeilijker. Door de warmte smelt het kaarsvet en wordt het opgenomen door het keukenpapier. Zodra je merkt dat het kaarsvet wordt opgenomen pak je weer een schoon stukje keukenpapier waar meer kaarsvet in kan. Zodra al het kaarsvet weg is stop je het tafelkleed of kledingstuk in de wasmachine of maak je de vetvlek die achter is gebleven met de hand schoon.

Extra kersttips voor nare geurtjes

Met al dat koken, bakken en braden, ruikt je huis straks naar een kantine. Niet lekker opstaan als je de volgende ochtend je bed uitkomt en in de frituurlucht je ontbijt wil maken. Voordat je naar bed gaat kun je heel makkelijk wat kleine schaaltjes vullen met natuurazijn. Zet deze schaaltjes op verschillende plekken neer. De azijn neutraliseert alle nare geurtjes, waardoor je ‘s ochtends in een heerlijk fris ruikend huis wakker wordt. Geen zorgen over de azijngeur, daar zul je niets van merken, let maar op!

Blijf op de hoogte!

Ik wens jullie allemaal heel fijne kerstdagen toe. Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige kersttips waarmee jullie de de feestdagen doorkomen? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Bolsius dinerkaarsen: http://bit.ly/2S4qIdG
👉 Braun stoomstrijkijzer: http://bit.ly/2Et4DgH
👉 Plenty keukenpapier: http://bit.ly/31l7S2T
👉 StainAway vlekkendoekjes: http://bit.ly/2PfCP5P
👉 Natuurazijn: http://bit.ly/32YWcEF