Italiaanse salade van witte bonen en tonijn

Mijn Italiaanse salade met witte bonen en tonijn komt rechtstreeks van een lieve mama uit Italië. En het lekkerste is, het is in een handomdraai gemaakt!
4 keer gedeeld
0
0
0
4
0
0
0
Maar de recepten moeten wel eenvoudig zijn, want ik kan misschien wel koken. Zin heb ik niet altijd. En als je dan een snel gerecht op tafel kunt zetten, dat toch gezond en lekker is. Kijk, dat is wat ik wil. Daarom heb ik besloten om vanaf nu ook iedere vrijdag een makkelijk te maken, gezond én toch lekker recept te delen met jullie. Vandaag is dat mijn Italiaanse salade met witte bonen en tonijn.

In 5 minuutjes op tafel

Het recept heb ik van een heel lieve Italiaanse mama die ik in Italië ben tegen gekomen. Ik was uitgenodigd bij een familie om te komen eten. Nou, zo’n uitnodiging sla je niet af! Moeders stond in de keuken toen ik aankwam en wow! Die was me toch een partij aan het koken. Ik vroeg haar hoe ze dat toch deed. Ze antwoordde in haar gebrekkige Engels: “Mijn geheim, ik maak altijd een paar heel eenvoudige gerechtjes erbij die je in een paar minuten in elkaar hebt gedraaid”. Top! Daar hou ik van. Ik heb namelijk niet altijd tijd of zin om heel lang in de keuken te staan, maar uit een pakje eten, nee. Dat weiger ik. Dus, ik laat je niet langer wachten. Hier is mijn recept voor mama’s Italiaanse salade met witte bonen en tonijn. Mmmmm, je gaat genieten! Ik beloof het je.

Italiaanse salade met witte bonen en tonijn

De salade is in een handomdraai gemaakt. Ik geef je eerst de ingrediënten en daarna de bereiding. Maar schrik niet, de lijst met wat erin gaat is langer dan de bereiding! 😉

Ingrediënten

  • 400 gram witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 gram tonijn uit blik, in water of in olie (mag je zelf bepalen)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd of in ringen gesneden (mag je ook zelf bepalen)
  • 125 ml olijfolie
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout, naar smaak

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom voor de salade. Ik doe altijd eerst alle ingrediënten minus de tonijn. Zo kun je proeven of er voldoende peper en zout in zit. Dan doe ik de tonijn erbij. En klaar is Marja! Lekker met een stukje vers brood. Mmmmm, kan ik lekker genieten van een eenvoudige Italiaanse salade zoals Mama die maakt.Kleine tip nog: als je ervoor kiest om tonijn in water te gebruiken, laat deze dan goed uitlekken. Gebruik je tonijn in olie? Dat kan natuurlijk ook, maar dan kun je wat minder olijfolie gebruiken, anders wordt het allemaal té vettig. Oh ja, mijn laatste tip, spoel de witte bonen goed af onder koud water. Dat is niet alleen goed voor de vertering van de bonen (schijnt, maar ik weet niet hoe dat werkt). Het zorgt er ook voor dat niet dat muffige zoute water achterblijft op je boontjes. Niet zo lekker namelijk.

Meer weten?

Nou, ik hoop dat je wat aan mijn recept hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor lekkere dingen eten of hoe je het resultaat hebt ervaren in eigen keuken. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips of andere recepten? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!