Frituurpan schoonmaken en airfryer schoonmaken

De frituurpan schoonmaken, of airfryer als je die hebt. Hoe doe je dat? Het is gelukkig niet moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is een vaatwastablet.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Video afspelen

Laat ik beginnen met was algemene frituurtips. Belangrijk is, ook voor je gezondheid, om zoveel mogelijk ‘nieuw vet’ te gebruiken. Het vet in je frituurpan zou ik nooit vaker dan misschien één keer hergebruiken, maar eigenlijk is dat al niet goed. Vet oxideert dus wordt al snel nog ongezonder dan het al is. En gebruik ook goede kwaliteit vet. Dat wil zeggen, ja goedkoop is leuk, maar je weet nooit wat voor mengsels het allemaal zijn om het ook zo goedkoop te krijgen. Wees dus zuinig op jezelf, niet op het vet 😉 

Frituurpan schoonmaken doei ik zo

Nederland is dol op frituren. Daarom krijg ik ook regelmatig de vraag hoe je vervolgens die frituurpan schoonmaakt. Goed om te weten is dat je het frituurvet bij het restafval mag weggooien. Maar, dan moet je het wel in een krant wikkelen en in een plasticzak weggooien. Vul vervolgens de frituurpan met water. Doe maar halfvol en niet helemaal vol, want het gaat zo wel wat schuimen. Vergeet niet het frituurnetje ook in de pan te doen. Leg daar een vaatwastablet in en zet het vuur aan. Of zet de friteuse aan als je die hebt. Heel belangrijk is dat de temperatuur niet boven de 90 graden uit moet komen, anders gaat het heeeeeeel erg schuimen en loop je straks tot aan je enkels in de bubbels.

Vetvrij en zonder geurtjes

Laat de pan lekker even borrelen (kleine woordspeling 😉 mag af en toe wel!). Al het vet en vieze drab komt nu heel makkelijk los. Gooi de pan leeg in de afvoer en veeg heel makkelijk schoon met wat keukenpapier. Je kunt de pan nog even extra schoonmaken met wat afwasmiddel. Klaar voor de volgende bitterbal! Oh ja, nog een klein extra tipje tegen nare geurtjes. Stel je hebt iets gefrituurd en je wil nu iets anders frituren zonder de olie te verversen. Dat kan, maar misschien zit er een naar luchtje aan. Leg dan even een stuk oud brood in het vet en laat dat een paar minuutjes z’n werk doen. Het oude brood neemt de luchtjes op uit het vet, zodat je gewoon weer lekker verder kunt gaan.

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Airfryer schoonmaken

Een airfryer heb je tegenwoordig ook in alle soorten en maten. Deze zijn in principe ‘gezonder’ omdat geen frituurvet wordt gebruikt, maar hete lucht. Maar ja, ook deze kunnen vies worden. Gelukkig is een airfryer schoonmaken heel erg makkelijk. De onderdelen zijn gewoon in de vaatwasser te gebruiken. Als je geen vaatwasser hebt dan kun je het op precies dezelfde manier doen als je magnetron. Vul het reservoir van de airfryer met water, leg daar wat partjes citroen in en verwarm dit. De stoom die gaat circuleren in de airfryer ontvet en weekt alle vuiligheid los. Daarna kun je alles gewoon makkelijk met keukenpapier schoonmaken. 

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn uitleg hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. En laat me ook weten wat jullie liever gebruiken, een ouderwetse frituur met vet, of een airfyer? En heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Philips Airfryer: http://bit.ly/airfryerpan 
👉 Friteuse: http://bit.ly/friteusepan 
👉 Vaatwastabletten: http://bit.ly/vaatwas-tablet