Heerlijk fris schoonmaken met citroen

Schoonmaken met citroen, het is de natuurlijke alleskunner waar je prachtig resultaat mee krijgt. Maar wat kun je zoal doen met die citroen?
39 keer gedeeld
0
0
0
39
0
0
0

Citroenen zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je huis! Dus je huis schoonmaken met citroen is heel erg logisch. Maar wat kun je er allemaal mee? En, hoe doe je dat dan precies? Hier zijn mijn tips.

Nare geurtjes verwijderen

Tja, we zeggen niet voor niets altijd: citroentjes fris. De geur van een citroen is niet alleen heel lekker, het neutraliseert ook de geurtjes waar het mee in aanraking komt. Daarom zet ik het af en toe even een nachtje in de koelkast. Nare geurtjes in je koelkast verdwijnen als sneeuw voor de zon met een vers uitgeperste citroen in een bakje. De volgende dag ruikt het weer heerlijk. Weg met die kaasgeur! Normaal doe ik hetzelfde met een bakje met koffiedrab, maar dit werkt ook heel erg goed.

Gele plekken onder je oksels

Vorige week zei ik het al bij het beantwoorden van jullie vragen: gebruik een citroentje als je gele plekken onder je oksels hebt. Dus wat moet je doen als je last hebt van die gele plekken? Met een halve citroen over de vlek heen wrijven, vervolgens gewoon wassen in de wasmachine. En voila, je oksels ruiken niet alleen heerlijk fris, maar zien er ook weer uit als nieuw.

Lees ook

Frituurpan schoonmaken Airfryer schoonmaken

Waterkoker ontkalken

We hebben al snel last van kalkaanslag op de bodem van je waterkoker. Nu kun je daar wat azijn voor gebruiken, wat natuurlijk ook zuur is. Maar, het kan ook met een citroen. Vul je waterkoker met water. Voeg daar een halve citroen aan toe en zet het apparaat aan. Even goed laten koken dat water en voilà, de bodem van je waterkoker glimt je tegemoet.

Kalkaanslag schoonmaken met citroen

Wat voor de kalkaanslag in je waterkoker geldt, geldt ook voor andere kalkaanslag. Snijdt een citroen door midden en wrijf de plek met kalkaanslag in met het sap dat eruit komt. Laat dit kort een paar minuutjes intrekken en spoel dan af met heet water. Weg is de kalkaanslag.

Plakband verwijderen

Plakband kan ergens op blijven zitten en hoe langer je het laat zitten, des te moeilijk is het om het eraf te krijgen. Ook hier wrijf je weer met een halve citroen over de plek met plakband of stickerresten. Het wordt gegarandeerd schoon, want het plakband laat spontaan los na het inwrijven. Nog even schoonmaken met een simpel sopje en klaar.

Magnetron schoonmaken met citroen

Deze tip heb ik al vaker gedeeld, maar de beste manier om je magnetron schoon te maken van binnen is met citroen. Een bakje vullen met water, schijfjes citroen hierin leggen en in de magnetron zetten. De magnetron op de hoogste stand aanzetten en even goed laten stomen. Je zult zien dat al het vuil nu heel makkelijk loskomt.

Snijplank hygiënisch schoonmaken

Ook deze tip heb ik al eerder laten zien op mijn YouTube kanaal: je houten snijplank hygiënisch schoonmaken met wat citroen en zout. Je snijdt vlees en vis op die plank en als je dat niet goed schoonmaakt dan blijven daar bacteriën in achter. Maar, met wat zout en citroen maak je de plank helemaal goed schoon. Strooi wat zout op de plank, wrijf met een halve citroen goed over de snijplank en spoel ‘m goed af. 

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, ik ben ook heel benieuwd naar internet schoonmaak hacks die jullie voorbij hebben zien komen. Heb je iets gezien wat misschien leuk is om uit te testen? Laat het me weten! Dat kan natuurlijk via mijn Facebook pagina of YouTube kanaal. En wie weet kunnen we die volgende keer doen.

Bekijk hier mijn tips!