Permanent marker verwijderen en andere vragen

Permanent marker vlekken verwijderen, is dat überhaupt mogelijk? Die vraag krijg ik nu regelmatig van ouders. Maar er is meer! Ik beantwoord nog een andere vraag die ik nu regelmatig krijg: hoe hou ik vliegen buiten de deur?
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
Video afspelen

Tja, het is misschien een beetje een rare combinatie van vragen, maar deze twee worden me nu zo vaak gesteld via mijn Facebook pagina! Vandaar dat ik dacht: kom, laat ik ze allebei in één keer beantwoorden.

Nu we allemaal thuis zitten vanwege het coronavirus is er ook geen tijd te verliezen 🙂 voor je het in de gaten hebt kan je tafel, muur of bank helemaal vol zitten met permanent marker vlekken. En ook het zonnetje komt weer regelmatig naar buiten, dus vliegen beginnen ook weer wakker te worden. 

Vliegen buiten de deur houden

Laten we beginnen met de vliegen. Ik heb zelf een balkon en zit dichtbij bosrijk gebied. Nou, ik kan je melden dat vliegen bij mij precies weten waar ze moeten zijn! Social distancing kun je vergeten, hier zitten ze hutje mutje lekker rond te vliegen.

Maar, in mijn huis komen ze niet! Haaa, daar heb ik namelijk een ouderwets goede oplossing voor die mijn grootmoeder ook al gebruikte. Vliegen hebben een hekel aan de glinstering van de zon in bijvoorbeeld water. Bekend is dat vliegen juist op licht afkomen. Maar ik denk dat het de verblindende glinstering van de zon is die tegelijkertijd heel desoriënterend kan werken. Wetenschappelijk is het in ieder geval nooit bewezen.

Hang een CD-tje bij de deur

Het mag dan wetenschappelijk misschien niet bewezen zijn, in de praktijk werkt het voor mij heel erg goed. Wat ik doe is: ik pak een CD-tje. Je weet wel zo’n ‘ouderwetse’ disc als je die nog in huis hebt. Als de zon daarin valt komen er prachtige kleurtjes vanaf. Deze hang ik met een doorzichtig draadje bij de deur op. Moet natuurlijk wel op een plek waar de zon erin kan vallen zodat je die glinstering krijgt, anders werkt het niet.

Heb je geen CD-tje meer dan kan het natuurlijk ook met een boterhamzakje gevuld met water. Het gaat om die glinstering. Op de een of andere manier schrikt dat toch af.

Zijn er andere middeltjes tegen vliegen?

Vaak wordt ook gezegd dat kruidnagel of azijn goed werkt tegen vliegen. Ik zelf ben daar niet bekend mee. Kruidnagel is ook nauwelijks of niets over te vinden. Ik kan me voorstellen dat het de geur is die hun tegenstaat. Maar goed, bewezen is het niet. Dus hebben jullie daar ervaring mee, laat het dan hieronder even weten. Ik ben heel benieuwd!

En wat betreft azijn, dit trekt vliegen juist aan, want die geur vinden ze heel prettig. De enige vlieg die er niet tegen kan is de fruitvlieg. Die vindt azijn juist ondragelijk!

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Permanent marker verwijderen

Op naar het volgende probleem waar heel veel ouders nu misschien mee zitten: permanent marker vlekken. We zitten nog steeds allemaal thuis en de kinderen kunnen nog niet naar school. Voor je het weet zijn ze leuk aan het kleuren met een permanent marker of zo’n whiteboard marker die ergens op een tafel ligt. Daar gaat je bank, je muur of je tafel! Wat te doen? Kun je permanent marker vlekken verwijderen? Mijn antwoord is heel eenvoudig: ze heten niet voor niets permanent markers. De vlekken zijn verschrikkelijk en je kunt er vrijwel niet mee doen! 

Nail polish remover of andere oplossingen

Hou die ondingen weg bij je kinderen. Het is echt heel vervelend spul. Ik weet dat het een heel onbevredigend antwoord is voor velen van jullie. Vandaar dat ik verder op zoek ben gegaan naar oplossingen op het internet. Nail polish remover is een vaak terugkerende oplossing. En wat me opvalt is dat iedereen elkaar napraat hierin. Mijn ervaring is heel eenvoudig: je kun je stofje, of wat dan ook vaarwel zeggen. Want ook de nail polish remover maakt zaken vaak alleen maar erger. 

In de voorbeelden die heel veel websites laten zien met de remover, laat niemand namelijk zien met wat voor verschrikkelijk rommel je achterblijft als je eenmaal met nail polish remover aan de slag gaat. Soms lukt het zoals op bepaalde stoffen, maar de vlek die je dan hebt veroorzaakt daar praten ze vervolgens niet over. Mijn oplossing is dus: hou die ondingen alsjeblieft weg bij je kinderen en geef ze gewoon lekker een mooie doos met ouderwetse kleurpotloden. Dat is een stuk eenvoudiger!

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. En heb je een vraag of opmerking? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Kleurpotloden: https://bit.ly/kleurpotlodendoos