Volop genieten van je tuin deze zomer

De winter is bijna voorbij en we kunnen al genieten van de eerste zonnestralen. Ik krijg nu al zin om weer heerlijk bezig te zijn in de tuin en m’n handen vies te maken. Maar wat ik misschien nog lekkerder vind is genieten van de ondergaande zon en een goed boek.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Tijd dus om eens goed naar mijn tuintje te kijken en te zien of het nog allemaal wel op orde is. Ben ik er nog blij mee of heb ik dingen nodig? Nu kan het nog voordat we volop in de zomer zitten en ik alleen maar in de tuin wil vertoeven.

Veranda maakt je huis groter

Mijn stiekeme droom is om mijn huisje van binnenuit te vergroten met een serre. Dit zag ik laatst bij vrienden. Maar het kan ook met een veranda. Met twee palen en een dakje kun je zowel ‘s zomers als ‘s winters volop van het weer genieten. Misschien dus wel een slimmere optie dan die serre, want je kunt er echt alle kanten mee op. 

En daar hoort natuurlijk ook een comfortabele loungeset bij. Kussentjes, dekentjes en voilà je bent klaar. Of toch niet? Je kan van je loungeset ook een lounge-dining set maken, dan kun je ook lekker met vrienden dineren. Vuurkorf erbij, of in mijn geval lekker veel kaarsen en dan ben je compleet! 

Nog meer ruimte met een tuinkamer

Wil je ook tijdens de wat minder zwoele zomeravonden nog lang genieten van de tuin en het buitenleven? Dan is een tuinkamer ideaal. Iedereen bij mij in de buurt is er wel een aan het maken. Het is een soort ‘upgrade’ van de veranda, want een tuinkamer kan een afgesloten ruimte zijn. Zo zijn ze beschikbaar met zowel verschuifbare deuren als zonder. 

Een tuinkamer hoeft trouwens niet alleen maar gebruikt te worden om lekker in te loungen, maar kan ook als extra woonkamer of slaapkamer fungeren, bijvoorbeeld voor een tienerzoon- of dochter. Mijn lieve zoon is al veel te oud daarvoor, maar voor mijn moedertje was het dan wel weer ideaal geweest. Je kunt er comfortabele bank in kwijt, een tv en zelfs een keukentje of mini-badkamer. Ik zie het al helemaal voor me!

De juiste tuinmeubelen

Ik zei het al, tuinmeubelen maken je tuin, je veranda of je tuinkamer helemaal af. Maar ja, de keuze is enorm. Harde of plastic tuinstoelen zijn vaak niet erg comfortabel en zien er ook niet altijd even elegant uit. Een te kleine tuintafel betekent dat je niet met lekker veel vrienden kunt tafelen. 

Daarom vind ik het belangrijk om nu alvast te gaan zoeken naar de perfecte set. Ondanks dat het nu nog veel te koud is. En heb je een handige doe-het-zelver in je vriendenkring of familie? Ideaal, kies het hout maar uit en zet ze aan het werk! Zorg ik wel voor de versnaperingen 🙂 Ik kijk nu al uit naar de zomer!