Ik voelde me een beetje dom toen mijn buurvrouw laatst zei dat ze iedere week met de overgebleven bananen ook zo’n lekker gezond brood bakt. “Doe jij dat nooit?!” Ze kon de verbazing op haar gezicht niet verbergen. En ik moest toegeven dat ik het zelfs nog nooit had uitgeprobeerd. Laat staan geproefd.
Proberen kan geen kwaad
Nodig tijd dus om een schort aan te trekken en het gewoon maar eens te doen. Wat kan er misgaan? Nou, ik ben erachter gekomen: helemaal niets 🙂 Het is zo eenvoudig dat zelfs ik het kan! En lekker!!! Ik ben om. Ik ben verslaafd aan bananenbrood. Dus in huizen Marja is het niet meer tegen heug en meug proberen alle bananen op te eten voordat ze weggegooid moeten worden. Ik bewaar vanaf nu stiekem iedere week drie bananen zodat ik een bananenbrood kan bakken. Het is zo simpel.Bananenbrood bakken
En als ik zeg simpel, dan weet je dat het simpel is! Ik hou er namelijk helemaal niet van om mijn leven onnodig ingewikkeld te maken. Ik heb het nu meerdere keren geprobeerd en dit recept is top. Laten we maar direct beginnen!Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakingsoda (tegenwoordig zelfs bij Albert Heijn te krijgen!)
- snufje zout
- 115 gram roomboter
- 115 gram bruine suiker
- 2 losgeklopte eieren
- 500 gram geprakte overrijpe bananen