Slaapkamer ideeën voor een gespreid bedje

Ik heb slaapkamer ideeën te over! De slaapkamer is een vergeten plek in huis, maar oh zo belangrijk. Voor een goede nachtrust moet het opgeruimd en schoon zijn.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Slaapkamer ideeën en tips
Sssscccchhhhhtttt, je hoeft niets te zeggen. We gaan gewoon een testje doen en dan kun je checken of je alles op orde hebt, of dat er werk aan de winkel is!

De slaapkamer test

  1. Als je je eigen slaapkamer binnenloopt, ruik je dan een slaapkamerlucht? Ja of nee?
  2. Ligt er een berg kleren op een stoel of nog ergere, op de grond? Ja of nee?
  3. Liggen vieze en schone kleren door elkaar? Ja of nee?
  4. Ligt de schone was in de kast?  Ja of nee?
  5. Verschoon je de lakens iedere week? Ja of nee?
  6. Is het langer dan een maand geleden dat je onder het bed heb gestofzuigd? Ja of nee?
  7. Is je bed NU opgemaakt of netjes opengeslagen om te luchten? Ja of nee?
Uiteraard kan het testje nog veeeeel langer gemaakt worden, maar je voelt ‘m al: als je een paar keer met ‘ja’ hebt geantwoord, moet je dit blog écht verder uitlezen!

Handige slaapkamer ideeën en tips

Jawel, huismijt en stof zijn de grootste boosdoeners in de slaapkamer. Goed ventileren is daarom een must. Laat de ruimte onder je bed leeg! Je matras kan anders niet ventileren en dat is absoluut nodig. Vooral kinderen die gevoelig zijn voor allergieën help je hier enorm mee!

Lekker luchten

Zodra je ‘s morgens opstaat, zwiep je het dekbed van je af en laat je het luchten bij een open raam. In de tussentijd kun je douchen of ontbijten. Hang een wollen of donzen dekbed echt nooit in de brandende zon, want daardoor smelten de vetlaagjes om de veren of het dons én verliest het dekbed veel isolatiewaarde.

Schone kussens

Controleer de hoofdkussens. Kussens moet je goed luchten en opschudden. Denk je aan alle huismijten die er vrolijk huishouden. Lucht de kussens daarom regelmatig bij het open raam. Ook een bezoekje aan de vrieskist (verpakt in plastic) is geen overbodige luxe. Knappe huismijt die dat avontuur overleeft! Een schoon kussen is heel belangrijk voor een goede nachtrust.

Fris matras

Om vochtige en nare luchtjes uit het matras te krijgen strooi je wat soda over het matras. Wrijf de soda erin en laat een paar uur liggen. De soda neemt het vocht uit het matras op en daarmee ook nare luchtjes. Stofzuig het matras daarna grondig.

Regelmatig even draaien

Een matras moet je ook regelmatig even keren en twee keer per jaar een dacht rechtop tegen de muur zetten. Zo kan deze goed luchten.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.