In een handomdraai de oven schoonmaken

De oven schoonmaken is vaak best een klus. Vooral als we het een tijdje niet gedaan hebben. Daarom test ik de nieuwe HG ECO ovenreiniger. Ze claimen in een handomdraai dit te kunnen doen. Dus ik ben benieuwd!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

De oven schoonmaken, dat is wat ik deze week ga testen in mijn reeks testvideo’s met de nieuwe HG ECO producten. Waarom de oven? Het is één van mijn meest bekeken onderwerpen op mijn YouTube kanaal. En ja, ook één van de meest besproken!

De ‘ouderwetse’ methode

Mijn oven wordt veel gebruikt, dus het is ook een onderdeel van de keuken die ik regelmatig schoonmaak. Tot nu toe deed ik dat op de ‘ouderwetse’ manier: water en ammonia. Het werkt hartstikke goed, maar er zitten meerdere nadelen aan. Ammonia is natuurlijk niet het meest prettige product om te gebruiken. De geur slaat direct op je luchtwegen én het is een heel bewerkelijke methode. Je bent al snel een uur bezig om de oven schoon te krijgen.

Makkelijke oplossingen die werken

Tja, als er voor mijn methode een alternatief is, die prettig is voor je longen, snel werkt én milieuvriendelijk is, dan ben ik de eerste die daarin geïnteresseerd is. De oven is namelijk zo’n plek die meestal wordt uitgesteld: “Dat komt volgende keer wel” of “Dat doe ik als ik echt even de tijd ervoor heb”. Ondertussen bakken we vrolijk door en wordt het steeds lastiger om de oven echt goed schoon te maken. Ingebrande plekken, hardnekkige vuiligheid. Dus, is er een oplossing die makkelijk en snel is, dan zou dat voor de meeste mensen een uitkomst zijn!

Win een gratis HG ECO pakket!

HG ECO en Marja met alle producten

Testresultaten

Daarom test ik dit keer de HG ECO ovenreiniger. Toen HG mij benaderde met deze nieuwe eco-producten was ik gelijk heel benieuwd. Zoals ik al eerder zei ben ik tot nu toe niet zo’n ‘ecologische schoonmaker’ geweest. Dat komt niet omdat ik het niet wil, maar omdat de eco-producten die ik tot nu toe van andere merken heb uitgeprobeerd, niet goed hun werk deden. Als je veel van een product moet gebruiken om goed resultaat te krijgen, dan is het in mijn ogen niet echt eco. En als er één plek is waar je dit echt goed kunt testen, dan is het de oven!

Inspuiten, wachten, schoon

En dan nu dé test! De HG ECO ovenreiniger zit in een handige spuitfles. Het label leert je dat het vrij is van fosfaten, conserveermiddelen, microplastics én kleurstoffen. Maar, let op, want ondanks dat het absoluut een milieuvriendelijk product is wil dat niet zeggen dat het niet verstandig is om schoonmaakhandschoenen aan te trekken ter bescherming van je huid. Het staat allemaal keurig netjes op het label, dus dat doe ik dan ook.

Geduld is een schone zaak

Nadat je de oven hebt ingespoten met de ovenreiniger, laat je het schuim ongeveer 5 minuten intrekken. Je ziet na 1 minuut al dat het begint te werken. Het schuim wordt bruinig van alle vuiligheid in de oven. Maar, blijf geduldig. Bij het zien van al het vuil dat loskomt, wil ik het liefste direct aan de slag. Laat het product het werk voor je doen en wacht echt die 5 minuten af. Nu haal ik met een sponsje al het schuim met het vuil weg. Hier en daar, waar het echt zwaar vervuild was, help ik het nog een handje, zodat het loskomt. Maar, ik merk wel dat het echt heel makkelijk loslaat nu. Ongelofelijk!

Conclusies

Het product is makkelijk in gebruik en het werkt snel. Daar waar ik normaal ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig was met de oven, heb ik hetzelfde resultaat nu in minder dan een kwartier voor elkaar gekregen. En ondanks dat je uiteraard beschermende handschoenen moet dragen, is het product alles behalve agressief op je luchtwegen. Dat is ammonia wel, dus daar kreeg ik ook altijd de meeste opmerkingen over van jullie. Nou, als je dus voor gemak én goed resultaat wil gaan, dan moet je deze ovenreiniger absoluut eens uitproberen!

Geef je op en win!

HG heb ik gevraagd of ik, speciaal voor jullie, een pakket met ECO producten mag weggeven. En dat mag! Sterker nog, ik mag er 5 weggeven. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je naam en e-mailadres achterlaten. Ik maak dan binnenkort bekend wie het pakket helemaal gratis thuisgestuurd krijgt. Maar doe snel mee, want de winactie blijft niet lang online staan.

Bekijk hier mijn test!

Video afspelen