Snel en makkelijk de gootsteen ontstoppen

Ik ben altijd op zoek naar een goede ontstopper voor bijvoorbeeld mijn keuken. Ook ik moet soms namelijk mijn gootsteen ontstoppen. Daarom test ik dit keer de nieuwe HG ECO ontstopper.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

De gootsteen, vooral in de keuken, is zo’n plek die makkelijk verstopt raakt als je even niet goed oplet. Etensresten, vettigheid, het kan voor vervelende verrassingen zorgen. Een goede ontstopper is dus goud waard!

Op naar de afvoer dus, voor een test met de HG ECO ontstopper. Doet die het net zo goed als de huis-tuin-en-keuken middeltjes die ik normaal gebruik?

Gemakkelijk in gebruik

Men neme eerst een goed verstopte afvoer. Mijn buurvrouw had er vorige week last van, dus een uitgelezen moment om haar eens te helpen! Belangrijk is dat je begint met de ergste vervuiling uit je gootsteen te halen. Dit is geen vrolijk klusje, afhankelijk van de vervuiling. Maar, het moet wel even gebeuren. Handschoentjes aan, bakje erbij en probeer alles er maar uit te halen. Je wil natuurlijk ruimte hebben om de ontstopper optimaal z’n werk te laten doen.

Win een gratis HG ECO pakket!

HG ECO en Marja met alle producten

Gaat het werken?

Als eenmaal alles is verwijderd, kun je aan de slag met de ontstopper zelf. Giet zo’n 300 ml van de HG ECO ontstopper vloeistof in het afvoerputje. Laat dit vervolgens 30 minuten inwerken  en zet dan je kraan open om de afvoer even goed door te spoelen. Eenvoudiger kan eigenlijk niet. Maar werkte het ook? Mijn antwoord: ja, het werkte perfect! De afvoer die ik bij mijn buurvrouw behandelde was na de eerste keer direct schoon en liep door als een trein.

Huis, tuin en keukenmiddeltjes

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je het überhaupt niet zover laat komen. De afvoer kan veel hebben, maar zodra daar vettigheid of etensresten in komen, kan het snel gaan. Dat blijft al snel plakken aan de wanden van je afvoerbuizen. En voor je het weet gaat er nauwelijks meer water doorheen. Voorheen schepte ik altijd sodakorrels in de afvoer en goot er dan natuurazijn op. Bakingsoda met natuurazijn werkt ook. Maar toch moest je het in de meeste gevallen een paar keer herhalen, voordat de vervuiling echt weg was. Deze HG ECO ontstopper werkt in één keer. En daar ben ik blij mee! Ik heb namelijk wel wat beters te doen dan mijn afvoer schoonmaken.

Kopje koffieprut voor de afvoer

Ontstopper of geen ontstopper, ik heb nog een extra tipje om je afvoer van binnen prachtig schoon te houden. Ik gooi namelijk de koffieprut die overblijft na het zetten van koffie, in de afvoer. Nou ja, zou je zeggen, wat doe je nu! Maar, die koffieprut zorgt er juist voor dat het schoon blijft. Het schraapt alle vettige aanslag weg. Niet meer gewoon weggooien dus, maar hergebruiken!

Geef je op en win!

HG heb ik gevraagd of ik, speciaal voor jullie, een pakket met ECO producten mag weggeven. En dat mag! Sterker nog, ik mag er 5 weggeven. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je naam en e-mailadres achterlaten. Ik maak dan binnenkort bekend wie het pakket helemaal gratis thuisgestuurd krijgt. Maar doe snel mee, want de winactie blijft niet lang online staan.

Bekijk hier mijn test!

Video afspelen