Vloer dweilen en streeploos schoonmaken

De vloer dweilen, ik krijg er regelmatig vragen over. Vooral over hoe je strepen op je vloer voorkomt, of die vettige waas die vaak achterblijft. Nou, daar heb ik wel een oplossing voor! En, dan testen we ook meteen een prachtig apparaat wat de vloer dweilen een stuk makkelijk maakt.
1 keer gedeeld
0
0
0
1
0
0
0

Vettigheid, strepen en zo’n doffe waas die achterblijft. De vloer dweilen blijft voor velen van ons een ondankbare klus. Maar, dat ga ik veranderen, want ik word altijd heel blij van het resultaat. Echt waar! Daarom deel ik vandaag mijn dweilgeheim. En omdat ik ook van gemak hou, heb ik meteen een apparaat getest die claimt dat ze mijn leven een stuk makkelijk gaat maken. Nou ik ben benieuwd!

Waar gaat het mis?

Okay, voordat we beginnen met de vloer dweilen, eerst een uitleg waar het verkeerd gaat. Ten eerste gebruiken we vaak té veel schoonmaakmiddel! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het is echt waar. Veel mensen denken volgens mij: hoe meer schoonmaakmiddel hoe schoner het wordt. Niets is minder waar. Het is juist: hoe minder schoonmaakmiddel hoe beter. In schoonmaakmiddel zit namelijk ook vet en hoe meer we ervan gebruiken, hoe meer vet er achterblijft op de vloer. Dat is ook de reden waarom er vaak zo’n doffe waas achterblijft na het dweilen. 

Drogen, drogen, drogen

Mijn moeder heeft het er bij me in ‘geramd’ (op een zachtaardige manier hoor, maak je geen zorgen!). Om strepen te voorkomen moet je na de vloer dweilen, de vloer altijd drogen, drogen, drogen. Dus de tweede oorzaak van die doffe vloer met strepen is: we drogen niet na! We laten het water meestal opdrogen, terwijl dat dus niet goed is voor de vloer. We drogen vanaf nu na met een schone, droge doek. 

Je ziet het ook vaak in ziekenhuizen, kantoren of supermarkten. Als de vloer is gedweild zetten ze zo’n geel plastic bord bij de plek waar het nat is, om iedereen erop te wijzen dat het nat is en dat ze uit moeten kijken. Onbegrijpelijk, want weet je wat nu zo erg is, dat vocht is een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Alles behalve hygiënisch schoon dus!

De oplossing

Laten we kijken naar de oplossing, of in dit geval oplossingen. Een ouderwetse oplossing: het perfecte sopje. En, een moderne oplossing: de Hurricane Floating Mop. Ik sta altijd open voor nieuwe hulpmiddelen die het leven én de schoonmaak makkelijker kunnen maken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel werken. Daarom test ik regelmatig nieuwe producten die me worden toegestuurd en daar geef ik dan mijn eerlijke oordeel over. Dit keer is dat een hulpmiddel voor de vloer.

Oplossing 1: het perfecte sopje

Maar goed, laten we beginnen bij het sopje, voor het geval je niet van de moderne hulpmiddelen bent. Een goed sopje is, zoals ik het altijd zelf noem: mager. We gebruiken namelijk vaak te veel schoonmaakmiddel. Klok, klok, klok het gaat er naar hartenlust in. Misschien geïnspireerd door de reclames? Ik weet het niet, maar bij mij is de regel altijd: hoe minder hoe beter. 

Als ik een sopje maak dan vul ik een emmer halfvol met lauw warm water. Ik voeg er maximaal twee eetlepels schoonmaakmiddel aan toe. Dit is in de meeste gevallen al voldoende om mee te werken. Om het helemaal een goed sopje te maken voeg ik er nog een paar druppels afwasmiddel aan toe (voor het ontvetten). Nu heb je het recept voor streeploos schoon resultaat. 

Oplossing 2: Hurricane Floating Mop

Zoals ik al zei ben ik niet vies van hulpmiddelen, zolang ze maar goed werken. Mijn moeder doet het echt op de ouderwetse manier en zweert daarbij. Dan kom ik af en toe met wat nieuws en dan schudt ze haar hoofd en zegt ze: “Mar, Mar, Mar je weet toch hoe ik het je geleerd heb!” Ja mams, maar tijden veranderen en er worden continue nieuwe dingen uitgevonden. Telefoneren met je smartphone is tegenwoordig ook een stuk makkelijker dan die vaste telefoon met draaischijf!

Lang verhaal kort, ik zie bijna iedere dag wel de handigste hulpmiddelen op televisie voorbijkomen en ik vraag mezelf dan altijd af: zou het echt werken? De Hurricane Floating Mop is zo’n apparaat. Ik heb de makers gewoon opgebeld en uitgelegd dat ik ‘m wel eens wilde testen voor mijn YouTube-kanaal. Dus ik blij verrast toen ze zeiden: “Ja hoor, we sturen er een op. We zijn heel benieuwd wat je ervaringen zijn. Laat je het weten?” Tuurlijk!

Mijn oordeel

Als je precies wilt weten hoe de Hurricane Floating Mop werkt dan heb ik dus een YouTube video gemaakt. Die kun je hieronder bekijken. Maar hier geef ik je alvast kort mijn oordeel: ik ben heel erg enthousiast! En eerlijk is eerlijk, dat had ik zelf niet verwacht. Bij al die schoonmaaktools die je voorbij ziet komen denk ik stiekem toch altijd: leuk, maar waarschijnlijk werkt het voor geen meter én valt het al uit elkaar voordat je het kunt gebruiken. Ik was dus op ze vriendelijkst gezegd heeeeel sceptisch.

Maar zoals je dat van me gewend bent, ben ik altijd heel eerlijk. Toen ik het apparaat in elkaar zette ging het meteen gesmeerd. Je hebt maar weinig onderdelen nodig en ze zijn maar op één manier in elkaar te zetten. Dat scheelt, want ik ben nooit echt van de handleidingen lezen. Wat ook heel handig is, de schoonmaakpads zijn er heel makkelijk af te halen en weer op te doen. Je hebt ze om schoon te maken, te schrobben voor het moeizame vuil én je hebt pads om te drogen en te polijsten. En dat is dus heel goed, want wat ik hierboven al zei: heb je gedweild, dan is het heel belangrijk dat je het goed nadroogt. Dat doet dit apparaat dus. Scheelt weer op je knietjes zitten!

Economisch in gebruik

Geld besparen is voor mij een sport. En, ik wil niet arrogant klinken, maar ik ben er door de jaren heen maar wat goed in geworden! Met de Hurricane Floating Mop bespaar je op de lange termijn ook geld. Je kunt er namelijk Livington Multi-Clean bij kopen, in plaats van een fles schoonmaakmiddel. Omdat het zo geconcentreerd is en je er maar een paar spuitjes van nodig hebt, is het dus heel economisch. 

Je merkt het al, ik ben dus heel enthousiast. En, ik weet zeker dat je dat ook bent als je het uitprobeert. Wil je meer over dit apparaat en bijbehorend schoonmaakmiddel weten, dan heb ik hieronder de links gezet waar je alles kunt terugvinden. Inclusief extra schoonmaakpads, want die zijn dus ook los te krijgen.

Boodschappenlijstje

Hier kun je de Hurricane Floating Mop, het schoonmaakmiddel en de pads vinden:

👉 Hurricane Floating Mop
👉 Livington Multi-Clean
👉 Extra Pads voor Hurricane Floating Mop

Bekijk hieronder de hele test op mijn YouTube-kanaal

Marja Floating Mop testen YouTube thumbnail
Video afspelen over Marja Floating Mop testen YouTube thumbnail