WC schoonmaken in anderhalve minuut

De wc schoonmaken, het is iets dat ik iedere dag doe. Maar hoe en hoe vaak zou je het moeten doen? Ik leg je precies uit hoe jij je wc hygiënisch schoon krijgt én houdt.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0

WC schoonmaken doe ik iedere dag. Waarom? Nou, dat is toch eigenlijk heel logisch. We doen iedere dag onze behoefte in de wc pot en die willen we daarom hygiënisch schoonmaken én houden!

Het zal je verbazen hoe vaak ik de vraag toch nog steeds krijg: hoe vaak moet ik nu echt die wc schoonmaken. Het kost maar anderhalve minuut. Dus waarom niet gewoon iedere dag even? Wat is nu anderhalve minuut op een dag van zo’n 12 uur? Dan zitten je billetjes ten minste op een schone pot. Dat wil toch iedereen!

WC pot viezer dan je mobiel?

Voordat we beginnen even een kleine wc quiz. Waar zitten meer bacteriën op? Het scherm van je mobiele telefoon, of de wc bril en de pot? Niet schrikken, je mobiele telefoon heeft vaak meer bacteriën dan een wc. Echt waar! Ook het toetsenbord van je computer bevat vaak meer bacteriën dan je wc. En wat dacht je van een bakje pinda’s op een bar? Oh ja, wist je overigens dat die “gele doekjes” in de keuken de oorzaak zijn van maar liefst 700.000 ziekenhuis opnames per jaar…alleen al tijdens de zomerperiode als alles warmer is. Tja, bacteriën zijn dus niet iets waar je zomaar even lichtvoetig mee moet omgaan. En als je je dan realiseert dat de wc schoonmaken maar anderhalve minuut kost, dan zou ik dat maar gewoon dagelijks even doen. Ik ga je uitleggen hoe.

Iedere dag even de wc schoonmaken

De wc schoonmaken doe ik dus iedere dag. Hoe ga ik te werk. Ik begin met de pot. Op de videotip gaat het iets te snel om te zien, maar ik gebruik dikke bleek om even de wc pot mee in te spuiten. Laat de dikke bleek maar even z’n werk doen en pak ondertussen een hygiënisch doekje om de wc verder schoon te maken. Begin met de wc bril en werk naar beneden naar de “viezere delen” van je wc. Je wil namelijk niet bij de vieze delen beginnen en hetzelfde doekje vervolgens ook op de wc bril gebruiken.

Hygiënische doekjes

Voor klusjes als de wc schoonmaken gebruik ik van die makkelijke hygiënische doekjes. Velen van jullie zullen het misschien oneens zijn met me, maar dergelijke doekjes maken bij mij onderdeel uit van mijn schoonmaak arsenaal. Het is makkelijk in gebruik en je gooit het direct weg. Voor het schoonmaken van je sanitair vind ik dat wel een fijne gedachte. Dus gebruik niet één doekje voor het hele toilet, maar gebruik gerust meerderen! En wat is milieuvriendelijker? Een wegwerp doekje gebruiken of continue de wasmachine laten draaien om doekjes hygiënisch schoon te maken?

De rest van de wc schoonmaken

Nou, nu de rest nog. Ik gebruik een papierendoekje of wc papier om de tegels lekker te laten glimmen. Ik gebruik papier ook om direct de wc bril weer droog te maken en te laten glimmen. Vergeet bij de wc schoonmaken ook niet om de handvatten, lichtknopjes én deurklinken schoon te maken. Deze worden heel vaak vergeten maar zitten ook onder de bacteriën. En weet je wat perfect werkt tegen nare luchtjes? Even een leuk kaarsje in de wc zetten. Het ruikt heerlijk maar neutraliseert ook die geurtjes tijdens het doen van je grote boodschap!

Dat was het dan weer

Zie je, het is zo gepiept. Misschien niet direct in anderhalve minuut, maar dat komt wel. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je wordt. Maar al duurt het 3 of 4 minuten, dan nog is het het meer dan waard. Geloof me. En er is niets lekkerder dan een wc binnenkomen die fris ruikt en er brandschoon uitziet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen waar je mee samenleeft.

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips en recepten.