5 tips voor een zomerklaar huis

Wil je ook een zomerklaar huis zodat je straks lekker kunt ontspannen in die warmte? Ik heb 5 handige tips waarmee je buiten aan de slag kunt.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Is jouw huis al zomerklaar? Ik heb 5 handige tips om de warmte voor te zijn en buiten alles aan kant te hebben voordat de zomer écht begint. Verwijder het onkruid, veeg de stoep en schrob de boel lekker ouderwets met een emmer water. Dat is pas lekker thuiskomen straks!

En het werkt ook heel aanstekelijk voor de buren. Let maar op! Jullie maken weer eens een praatje en iedereen wil zijn of haar stoepje net zo mooi schoon als die van jou. Dus, aan de slag, zomer in de bol, mouwen opstropen. Lekker alles zomerklaar maken nu het nog kan, want als de afgelopen dagen een voorteken zijn van hoe warm de zomer gaat worden, nou dan lig ik straks liever lekker onderuit in plaats van dat ik dan alles nog moet doen.

Tuinmeubelen goed schoonmaken

Ja, wie kent het niet: harsvlekken op je tuinmeubels. Om eerlijk te zijn is voorkomen beter dan genezen. Daarom doe ik altijd plastic over mijn tuinmeubelen als ik ze niet gebruik. Maar meestal doen we het niet en krijgen we van die plakkerige harsvlekken die heel hardnekkig lijken. Maar gelukkig zijn ze ook heel makkelijk te verwijderen. Een vochtige spons met zuiveringszout. Dit is al voldoende om de harsvlekken in een handomdraai te verwijderen en je tuinmeubels weer zomerklaar te maken. Ook te gebruiken op de ramen van je auto bijvoorbeeld als deze een nachtje onder een boom heeft gestaan. Geen ingewikkelde middeltjes dus én zeker geen schuursponsjes gebruiken!

Bloempotten en aarde op de grond

Ken je dat? Komt er een heftige regenbui opzetten en opeens ligt je hele terras of balkon vol met aarde uit de bloempotten. Moet je weer alles schoonmaken, aarde bijvullen, aaarrrggghhh…heel vermoeiend. Maar, heel makkelijk te voorkomen! Ik doe altijd steentjes en knikkers in mijn bloempotten. Het is ook heel goed om scherven van een bloempot op de bodem van je bloempot te doen voordat je het opvult met aarde. Ik heb gelukkig nooit meer last van weglopende aarde en vieze modderpoelen op mijn terrasje.

Ramen schoonmaken met een ui

Deze tip kan ik niet vaak genoeg geven: mijn ramen streeploos schoonmaken met behulp van het perfectje sopje. Het is heel makkelijk! Het begint bij de hoeveelheid schoonmaakmiddel die we gebruiken. We hebben de neiging altijd te veel te gebruiken. Dan wordt het lekker schoon denken we. Maar niets is minder waar. In schoonmaakmiddel zit vet en dat maakt onze ramen juist viezer. Terwijl we nu juist lekker het zonnetje binnen willen hebben! Dus, het perfecte sopje voor ramen die echt zomerklaar zijn: een emmer gevuld met warm water, een dopje schoonmaakmiddel, een scheut ammonia voor het ontvetten, een paar druppeltjes afwasmiddel voor wat extra ontvet kracht én een witte ui in vier parten. Je zult zien dat je ramen blinken. Oh ja, vergeet niet een mooie droge doek om alles goed droog en streeploos schoon te krijgen.

BBQ zomerklaar maken

Mooi weekendklusje voor de mannen die zo graag achter een bbq staan. Nou mannen, ik maak het jullie heel makkelijk, want met deze tip is het zo gepiept. Wie houdt er nu niet van een lekkere bbq met familie en vrienden? Maar dan moet het wel lekker schoon zijn, anders zit je alleen maar aangebrand vlees te eten. Bah! Ik gebruik altijd baking soda. Baking soda is een waar wondermiddel. Maak een papje van drie eetlepels baking soda met één eetlepel water. Even goed het rooster van je bbq mee insmeren. Tien minuten laten intrekken en de aanslag komt er zo vanaf. Zo, nu kan de zomer pas écht goed beginnen!

Voorkom vuile afvalcontainers

Als ik ergens een hekel aan heb dan is het afvalcontainers schoonmaken. Met de warmte zijn afvalcontainers een bron van vieze geurtjes en nare vloeistoffen die uit gescheurde afvalzakken lekken. Jakkes! Terwijl ik het opschrijf gaan mijn haren alweer overeind staan 🙁 . Daarom leg ik altijd oude kranten en/of stro op de bodem van mijn afvalcontainer. Dit absorbeert eventuele lekkende stoffen en houdt alles schoon en droog. Ik leg ook altijd een rol nieuwe afvalzakken in de kliko. Zo heb ik altijd een nieuwe bij de hand en kan ik een extra zak om een afvalzak heen doen mocht dat nodig zijn. Want ook hier is voorkomen beter dan genezen!

Meer weten?

Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben om alles zomerklaar te maken. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips en recepten.