Schoonmaaktips voor de badkamer en wc

Met deze schoonmaaktips voor de badkamer kun je met een gerust hart de douche of WC instappen. Het is een plek die we veel gebruiken, dus wat extra aandacht is geen overbodige luxe.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Meer spulletjes is MEER schoonmaken. En dat is nu juist niet wat we willen. Toch? Zorg ervoor dat er niet te veel lossen prullaria liggen in de badkamer of WC. Het is niet hygiënisch én het kost extra schoonmaaktijd. Daarom wat adviezen om de badkamer en de wc lekker schoon en opgeruimd te houden.

Afvalemmertje

Zet een afvalemmertje neer voor tissues, maandverband of andere wegwerp artikelen die je gebruikt. Check iedere dag even of er spullen in liggen die je moet weggooien, want je wil niet dat het te lang in het afvalemmertje ligt. En koop ook niet continue nieuwe vuilniszakjes voor dit afvalemmertje. Hergebruik plastic boodschappentastjes, want het is zonde om deze zonder inhoud weg te gooien.

Voegen tussen tegels

Zijn de voegen tussen de tegels in de badkamer niet meer wit? Er zijn voegen stiften te koop die binnen een handomdraai een verbluffend fris resultaat geven. Ik hou ervan om niet al te ingewikkeld te doen bij de schoonmaak. Hoe sneller we klaar zijn, hoe beter het over het algemeen is. Dus schaam je niet om een stift te gebruiken. Overigens zijn ze ook ideaal voor de keuken.

Vlekken op tegels

Heb je vlekken op de tegels in je badkamer of WC? Ze zijn vaak snel te verwijderen met een zachte spons en droge doek. Maar kalkaanslag vraagt om wat meer aandacht. Water in de douche kan kalkaanslag veroorzaken. Dit is heel makkelijk te voorkomen met Turtle Wax. Hier zie je hoe je dat doet!

Pas op! Azijn en siliconen is niet goed

Azijn is natuurlijk een ideale schoonmaker, maar in de badkamer zijn er plekken waar je azijn beter niet kunt gebruiken. Azijn en siliconen gaan namelijk niet goed samen. Veel randen in de badkamer zijn afgedicht met siliconenkit. Hier kan schoonmaakazijn veel schade aanrichten. Niet doen dus!

Zwarte vochtplekken

Je kent het wel, van die vervelende zwarte plekken op het plafond of in kieren. Het is een ophoping van bacteriën en schimmels die door de achterblijvende vochtigheid goed gedijen. Wist je dat deze heel makkelijk te verwijderen zijn met Vlooienspray voor huisdieren? Het resultaat is verbluffend!

Vieze badkuip

Heb je een bad in de badkamer? Het is altijd een klus om deze goed schoon te maken. Maar volle karnemelk kan daar bij helpen. Boen het bad met karnemelk, goed naspoelen en droogwrijven en het bad straalt je tegemoet! Neem tussendoor zelf ook een glaasje. Karnemelk is bloedzuiverend, dus hartstikke gezond.

Glimmende kranen

Kranen kun je laten glimmen als in een folder van de bouwmarkt. Gewoon warm water en schoonmaakazijn gebruiken. Is er veel kalkaanslag? Geen paniek en zeker geen dure middelen aanschaffen. Leg gewoon een met schoonmaakazijn doordrenkte doek rond de kraan en laat dit even intrekken. De kalk zal al snel gemakkelijk te verwijderen zijn.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.