Vervuild douchegootje nu écht verleden tijd?

Hoe ergerlijk is een vervuild douchegootje? Dit lijkt verleden tijd, want er is een nieuw douchegootje dat niet meer vervuild! Ik ga op onderzoek uit om te ontdekken of het echt waar is.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Een vervuild douchegootje, het lijkt misschien niet zo’n belangrijk onderwerp, toch krijg ik er regelmatig vragen over. Wat kun je doen om de vervuiling tegen te gaan? Hoe voorkom je het? Het is een enorme bron van ergernis.

Het gemakkelijke douchegootje

Daarom ben ik online op onderzoek uitgegaan. Ik heb rond gevraagd, gegoogeld, noem het maar op! En steeds kwam ik één ding tegen: Easy Drain. Voor velen al bekend, omdat je er waarschijnlijk één in je badkamer hebt liggen. Het is zo’n beetje de standaard van douchegootjes geworden. Maar, ze hebben iets nieuws: de Easy Drain Compact Clean, ofwel een douchegootje dat je nauwelijks meer schoon hoeft te maken! Nou ja, zou dat dan de oplossing zijn?

Stap 1: Vervuild douchegootje écht verleden tijd?

Video afspelen

Op bezoek bij Easy Drain

Ik was heel erg benieuwd, vooral toen Jeroen Kruit van Easy Drain me terugmailde met de volgende woorden: “Ja Marja, we hebben inderdaad een nieuwe generatie douchegootjes gemaakt die je nauwelijks meer hoeft schoon te maken. En als je het met eigen ogen wilt zien, dan ben je van harte welkom op ons kantoor in Deventer.”

Die uitnodiging heb ik niet voorbij laten gaan. Dus op naar Deventer om inderdaad met eigen ogen dit ‘wonder’ te bewonderen. Althans, als het echt zo’n wonder is. Om heel eerlijk te zijn snap ik nog steeds niet hoe ze het doen. Maar dat gaat Jeroen me uitleggen.

Stap 2: Hoe werkt de Easy Drain Compact Clean precies?

Video afspelen

Hoe werkt het precies?

De Easy Drain Compact Clean maakt gebruik van de zogenaamde Dryphon techniek. Nou, dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Eigenlijk is het heel eenvoudig. De techniek zorgt ervoor dat de afvoercapaciteit vergroot wordt. Hierdoor kan er meer water doorheen. En omdat het direct is aangesloten op het riool, loopt alles zo weg. Bij de oude douchegootjes bleef vuiligheid achter in de sifon en moest je zelf met enige regelmaat schoonmaken.

Voorbeeld: oude sifon (links) en Easy Drain Compact Clean (rechts)

Sifon en Easy Drain Compact Clean

Geen nare geurtjes meer

Hierboven kun je goed zien hoe dat werkt. Door de vele bochten die de vervuiling moet afleggen, blijft er overal wel iets achter. Maar bij de nieuwe Easy Drain Compact Clean niet omdat het direct weggevoerd wordt. Zodra het water naar binnenkomt gaat het siliconenmembraam, wat de afvoer afdicht, open en stroomt al het water en vuiligheid door. Het membraam sluit zich direct weer zodra het water is opgehouden. En weet je wat nu zo mooi is, dat voorkomt tegelijkertijd dat er nare geurtjes uit het riool naar boven komen.

Je weet wel, je bent een weekje weggeweest, kom je terug en het eerste wat je ruikt is die muffige rioollucht. Dat komt doordat in de ouderwetse afvoertjes een laagje water staat én niets de lucht uit het riool tegenhoudt. Bij de Easy Drain is dat dus anders, want daar zit dat membraam tussen. Ik kan je zeggen, dat is een uitkomst!

Hoe werkt het in de praktijk?

Maar ja, Jeroen kan zeggen wat hij wil, ik ben iemand van aanpakken en wil altijd weten hoe het in het dagelijks leven werkt. Dat vind ik veel belangrijker dan de tekentafel. Daar heeft Jeroen wel een oplossing voor. Hij neemt me namelijk mee naar een druk hotel: Van Der Valk Schiphol. Het hotel heeft maar liefst 673 kamers, dus daar wordt wat afgedoucht! Onlangs hebben ze daar in de kamers de nieuwste Dryphon Techniek geïnstalleerd met behulp van het speciale ombouwsetje dat is gemaakt. Zo hoefden ze niet de hele badkamer eruit te halen, maar konden ze gewoon de oude sifon vervangen met een nieuwe.

Stap 3: Voorbeeld in de praktijk

Video afspelen

Conclusie

Nou, ik ben heel erg enthousiast. Ik wist niet dat deze nieuwe oplossing bestond, maar heb nu met eigen ogen gezien dat het werkt én dat het makkelijk te installeren is. Dat zou iedereen eigenlijk moeten hebben, scheelt hartstikke veel tijd en moeite.

Geef je op en win!

Ik heb Easy Drain gevraagd of ik een ombouwset met deze onderhoudsarme techniek mag weggeven voor al mijn volgers. En dat mocht! Dus, je kunt je nu opgeven door je naam en e-mailadres achter te laten. Belangrijk is wel dat je al een Easy Drain douchegootje (Compact, Multi of Aqua doucheput met Multi Techniek) hebt, anders past de ombouwset niet en heb je er niets aan.

Als je je gegevens achterlaat neemt Easy Drain contact met je op om precies te checken wel afvoersysteem je hebt. Zo weet je zeker dat ze je de goede toesturen!