Onder de WC rand schoonmaken

Onder de WC rand schoonmaken, niet vergeten hoor, want oh oh oh wat kan het daar vies zijn! Ik laat zien hoe ik het altijd doe.
15 keer gedeeld
0
0
0
15
0
0
0

De wc, we zitten er allemaal op en we doen er allemaal hetzelfde. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar dan wil je natuurlijk wel dat de wc mooi schoon is. Het is namelijk een broedplaats van bacteriën die je liever kwijt dan rijk bent. Er is echter één plek waar we moeilijk bij komen en waar het dus makkelijk kan vervuilen: onder de wc rand. Tijd om die goed aan te pakken en schoon te maken!

Hoe komt het toch?

Tja, eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Waarom wordt het onder de rand snel vuil? Als we onze behoefte doen trekken we door. Daarmee verdwijnt alles het riool in…denken we! Toch is dat niet helemaal waar. Ik heb het al vaker gezegd: zodra we doortrekken spettert het water vrolijk rond. Daarom zit er ook een klep op de pot. Doe die altijd dicht als je doortrekt, want die spetters komen ver. Ook onder de randen. En als we het niet regelmatig schoonmaken ‘koekt het aan’. 

Dat klinkt heel vies, is het ook. Maar het is wel waar. En dat, in combinatie met het water wat onder de rand vandaan komt, kan voor veel problemen én vervuiling zorgen. Dus moeten we aan de slag om het ook onder de wc rand mooi hygiënisch schoon te maken.

Lees ook

Schoonmaaktips voor de badkamer

WC rand schoonmaken

Veel toiletreinigers hebben natuurlijk een mooi bochtje in de fles zitten zodat je perfect onder de rand kunt komen. Goed bedacht en een stap in de goede richting. Toch ben je er nog niet. De toiletreiniger loopt namelijk als een razende terug de pot in en hecht niet goed aan het vuil en de aanslag. Dat doe ik dus anders.

Ik gebruik ik dikke bleek. Dit zorgt ervoor dat met name de kalkaanslag oplost. Om te beginnen doe ik schoonmaakhandschoenen aan want het is belangrijk dat je jezelf beschermt. Ik giet wat van de dikke bleek op een sponsje en gebruik vervolgens het sponsje om goed onder de wc rand te komen. Doordat ik het op deze manier doe krijgt de dikke bleek wel de kans om zich te hechten aan het vuil en de aanslag.

Weg met het vuil!

Belangrijk is nu om de dikke bleek even goed in te laten trekken. Ik doe dat meestal zo’n 15 a 30 minuten. In de tussentijd kan ik water opzetten en koken. Kokend heet water helpt makkelijk vuiligheid, vettigheid en andere zaken oplossen. Dat lukt niet met koud of lauw warm water. Gebruik echt kokend heet water hiervoor. Maar ja, kom maar eens onder de rand daarmee! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik gebruik hiervoor een plantenspuit. Dit werkt heel goed voor mij. Heb van alles geprobeerd, maar dit gaf voor mij het beste resultaat. Als je een andere methode hebt, laat het even weten in de comments, daar ben ik heel benieuwd naar! Ik spuit in ieder geval met mijn plantenspuit het hete water onder de rand en maak alles hiermee schoon.

Nog even dubbel checken

De eerste keer dat je dit doet is een naar klusje. Maar als je het goed onderhoudt, is het een fluitje van een cent. Ik haal altijd nog even een keukenpapiertje onder de wc rand door om te controleren of het echt goed gelukt is. Komt je keukenpapiertje schoon onder de rand vandaan, dat weetje dat de missie is geslaagd. Is het nog viezig, dan herhaal je gewoon nog een keer de stappen tot het wel is gelukt.

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tip hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk hier mijn tips!