Fotolijstjes schoonmaken zonder schade

Fotolijstjes schoonmaken kan best lastig zijn, want hoe zorg je dat je lijst, je foto of je schildering niet beschadigt? Daar heb ik een oplossing voor!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Zonder dat je het in de gaten hebt kunnen fotolijstjes, of andere lijsten aan de muur, best vies worden. Ik moet regelmatig fotolijstjes schoonmaken omdat ik het heerlijk vind om in huis kaarsjes te branden. Maar ja, hierdoor wordt het glas van mijn lijstjes vuil vanwege de rook die eraf komt. Maar hoe maak je je fotolijstjes schoon zonder de lijst of de foto te beschadigen?

Schade voorkomen

Ja denk je, wat kan er nu gebeuren met een lijstje? Heel veel eigenlijk. We gebruiken al snel te veel water als we fotolijstjes schoonmaken. Afhankelijk van het materiaal kan dit slecht zijn voor de lijst die er omheen zit. Maar nog erger is het als er water tussen de lijst en het glas komt. Dit zorgt er namelijk voor dat het water langzaam in de foto of tekening sijpelt en dat wil je niet!

Volg mij op Youtube!

Iedere woensdag is het Super Sop Woensdag en deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Abonneer je dus ook en blijf op de hoogte van mijn tips en tricks!

Fotolijstjes schoonmaken doe ik zo

Wat heb je nodig bij het schoonmaken van je fotolijstjes. Eigenlijk heel weinig:

Doe de druppeltjes afwasmiddel in het water (niet schuimen!). Dan dip ik het wattenschijfje licht in het water en neem daar het glas van het fotolijstje mee af. Je hebt echt heeeeel weinig water nodig want je wil dus voorkomen dat het tussen het glas en het lijstje komt. Als je nu het wattenschijfje bekijkt zul je waarschijnlijk al heel veel vuil zien. Daarna hoe je het alleen maar af te nemen en droog te maken met het keukenpapier. En glanzen dat het doet! Het glas streeploos schoonmaken is dus niet zo ingewikkeld.

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige tips waarmee jullie je fotolijstjes schoonmaken? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk πŸ™‚

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij het schoonmaken van mijn fotolijstjes, dit is mijn boodschappenlijstje:

πŸ‘‰ Demak Up wattenschijfjes: http://bit.ly/32llah8
πŸ‘‰ Dreft afwasmiddel: http://bit.ly/31fE9Ip
πŸ‘‰ Plenty Superior keukenpapier: http://bit.ly/31l7S2T